Nederst her ligger Runar Brenden etter kveldens prestasjon på Bislett. Han leverte et sololøp og lurte av alt han møtte.

Med retning mot Ullevaal

BYDERBY: «Ekte fotball, ekte fans» sto det på seilet bak Lyn-supporterne. Og cupavansement betyr inntekter for Lyn.

BISLETT (Dagsavisen): For det var to av 2. divisjons fattigste lag som møttes på solfylte Bislett til en mimrestund om gamle cupbravader som samtidig skulle se framover. Andreas Morisbak var høyreback på Lyns 68-lag, som spilte jevnt med Barcelona i datidas versjon av Mesterligaen. I går var også han på Bislett for å se laget sitt vise seg fram foran passe tallrike og innbitte supportere.

Og hva fikk han se?

To lag som prøvde og feilet, besatt av spillere som lever fullstendig fjernt fra historien om at disse lagene har åtte NM-titler hver.

Ingen av dem var født da den siste av dem kom, i 1974 (Skeid).

Nå har de retning Ullevaal, banen Lyn selv fikk bygd på 20-tallet før de forlot den i dette årtusenet.

- Vi trives godt her på Bislett, sier Lyn-trener Finn Bredo Olsen.

 

Danset og scoret

Skeid spilte i 3. divisjon i fjor, men det så ikke slik ut fra start. For de gikk i strupen på Lyn og produserte en trippelsjanse før folk hadde fått satt seg i solveggen på hovedtribunen.

Men derfra og inn var det Skeid som feilet mest og dermed ga bort kampen før pause.

«Og sola den skinner og laget vårt vinner», sang Skeid-oksene ufortrødent videre på 0-3, nærmest immune mot kriser som de har opplevd de siste årene. Skeid-trener Kjell Sverre Hansen Wold, som ledet Skeid til semifinale i 2003, så grove feil avgjøre kampen.

Men 2-0-målet til Lyns Runar Brenden er det lov å hylle som kveldens største enkeltprestasjon. Han kjørte karusell med hele Skeid-forsvaret, danset seg også forbi keeper før han satte ballen opp i nettaket.

Individuelle prestasjoner er det alltid plass til selv om motstanden sto nærmest stille.

 

Bastionen handler

Men man kan også framheve Rune Isaksen svært farlige cornere som var farlige hver eneste gang.

Lyn hadde ikke vært i 2. divisjon i dag hvis ikke Bastionen hadde mobilisert slik de har gjort.

I går sto de og sang på «Store Stå», som hadde plass til mange flere. Men fotballen i hovedstaden er blitt slik at kronerulling fra supporterne må til for å få inn nødvendige forsterkninger. Armin Sistek spiller i Lyn-trøya på grunn av dette. Og i går kvitterte han med to scoringer.

Skeid? Her handler det om å holde seg i divisjonen. Spillemessig var de jevnbyrdige lenge, men svært ineffektive. Og 18-åringen Jens Braathen Rongved minner oss om at «talentfabrikken» fortsatt kan levere.

reidar.sollie@dagsavisen.no