Sport

Med denne mannen er VIF i mål

(Vålerenga - Nomme Kalju 3-0). Vålerenga kommer hjem fra Marbella med en klar førsteellever. Nesten.

Nå handler det om å få på plass formalitetene rundt meksikaneren på høyrebacken, Efrain Juarez, så er ønskeelleveren til Ronny Deila klar.

Også i tirsdagens avsluttende treningskamp mot Estlands beste lag, Nomme Kalju, spilte meksikaneren hele kampen på høyrebacken.

Vi talte 9-2 i målsjanser til VIF i kampen på Marbella Football Center, og uttellingen var dermed akseptabel. Og det laget VIF startet med, er utvilsomt samme lag Deila ønsker å starte med i første serierunde 30. mars mot Mjøndalen, om det ikke blir ytterligere endringer i stallen før den tid.

Les også: VIFs stoppernomade: – Vet ikke om dette er siste klubbskifte (+)

32 landskamper

Og den rutinerte meksikaneren, som var i Mexocos VM-tropp i 2010, er eneste spiller i dette laget uten kontrakt. Hensikten med samlingen i Marbella var å bli kjent med ham, både på og utenfor banen.

På banen gir han Vålerenga en offensiv dimensjon og kom ofte til innlegg med sin presise høyrefot. Det er noe Ronny Deila har etterlyst. Og han kan bli en spennende høyrekant i samarbeid med en annen nykommer, Herolind Shala.

– Vi oppsummerer alt dette når vi kommer hjem, melder sportssjef Jørgen Ingebrigtsen til Dagsavisen.

Spilleren sjøl, som kommer fra Vancouver Whitecaps og før det var Real Zaragozas eiendom, skal være svært lysten på en kontrakt med VIF.

Men ingenting er avklart før alt er avklart.

– Han har gjort et godt inntrykk, sier Ronny Deila selv.

Les også: VIF møter Storhamar: – Det blir et bikkjeslagsmål (+)

Finne målløs

Særlig Bård Finne lurer nok på hvorfor han gikk målløs av banen i dette siste oppgjøret på Marbella Finne skjør ra alle vinkler, men ballen gikk aldri inn.

Derimot fikk Herolind Shala sin første scoring for VIF da han utnyttet et dårlig touch fra Chedira Ejuke inne i 16-meteren og feide ballen ned i hjørnet. Ejuke skulle egentlig avsluttet sjøl, men Shala så muligheten da Ejuke spilte ballen for langt fra seg.

Det var kampens andre scoring, før det hadde estlenderne scoret selvmål tidlig, men etter kampens flotteste angrep. Mohammed Abu lobbet en strålende pasning fram mot en offensiv Sam Adekugbe, han la inn på ett touch og forsvarsspilleren satte ballen i mål fra kort hold.

VIFs siste scoring satte Matthias Vilhjalmsson inn på straffespark åtte minuttter før slutt. Han ble selv felt da han skulle runde keeper.

Les også: Nå er Vålerenga «ferdigsolgt»

Hjem for å telle opp

Innbytter Aron Dønnom burde satt 4-0 da han satte i gang et angrep fra egen 16-meter og avsluttet med å runde keeper, men han kom for skrått på, måtte legge inn og avslutningen ble reddet på strek.

– Veldig bra utbytte av denne treningsleiren, sier Ronny Deila, som har fått svar på mye av det han lurte på. Nå blir det en oppsummering om salg, kjøp og utleie.

For det blir også et spørsmål for spillere som tangerer troppen om de skal spille i 3. divisjon med VIF2, eller få bedre matching eksempelvis i 1. divisjon (OBOS-ligaen).

Tirsdag spilte VIF med samme lag i en time noe som bekrefter hvem som satset mest på. Det var samme lag som startet mot Rostov (1-1).

De tre kampene i Marbella endte med 1-2 for Dynamo Kiev, 1-1 mot Rostov og 3-0 over Nomme Kalju. I tillegg vant VIF2 1-0 over Kongsvinger.

KAMPFAKTA

Treningskamp tirsdag: 

Vålerenga - FC Nomme Kalju 3-0 (2-0)

Marbella Football Center: Ca 150 tilskuere.

Mål: 1-0 selvmål (6), 2-0 Herolind Shala (12), 3-0 Matthias Vilhjalmsson (82).

Vålerengas lag: Adam Larsen Kwarasey (K) - Efrain Juarez, Johan Lædre Bjørdal (Nakkim 60), Jonatan Tollås Nation, Samuel Adekugbe - Magnus Lekven (Felix Horn Myhre 60), Mohammed Abu (Erik Israelsson 60) - Herolind Shala, Chidera Ejuke (Fitim Azemi 45), Bård Finne (Aron Dønnum 80') - Matthias Vilhjalmsson.

Mer fra Dagsavisen