Sport

Mats Møller Dæhlis Lyn-hjerte banker fortsatt

Mats Møller Dæhli lider med Lyn-fansen. Men landslagsspilleren føler seg trygg på at bedre tider kommer.

Det begynner å bli en stund siden Tyskland-proffen Dæhli spilte ungdomsfotball i Lyn, men 24-åringen har definitivt ikke glemt fotballrøttene.

– Jeg har et hjerte for Lyn, og håper vi skal komme oss opp igjen. Men det er jo ikke så lett, innrømmer St. Pauli-spilleren overfor Dagsavisen.

Lyn endte på 6.-plass i 3. divisjon, avdeling 7 denne sesongen, et hav bak avdelingsvinner Vålerenga 2.

Les også: Rollen som har hjulpet Dæhli tilbake (DA+)

– Det gikk litt dårligere i år. Jeg kjenner ikke så mye til detaljene, men vet at vi brukte en del flere juniorer. Det er for så vidt bra. Klubben har vært inne i en veldig tung spiral de siste årene. Det året man vant 3. divisjon, rykket ingen lag opp. Så har man kjempet i toppen andre ganger, men ikke vært gode nok til å vinne.

– Hvordan snur man det?

– Det er vanskelig for meg å gi råd når jeg ikke kjenner situasjonen. Jeg følger med, snakker med folk, trener litt på Kringsjå når jeg kan. Og jeg får med meg en kamp i ny og ne. Og i sommer så jeg en Lyn-kamp på Bislett, sier han.

Les også: Disse to kjørte 550 mil (!) for å se 3.-divisjonskamp: – Kjærligheten til Lyn fikk oss oppover (DA+)

– Men veldig mange ønsker at Lyn skal komme tilbake, det er det ingen tvil om. Det er et stort potensial der, og folk med hjerte for klubben. De sitter og venter på at vi skal klare det, sier Dæhli, som konsekvent omtaler Lyn som «vi».

– Det har vært litt stang ut, men må bare bite tennene sammen og jobbe hardt, sier Mats Møller Dæhli.

Fredag er han i landslagstroppen som skal møte Færøyene på Ullevaal i EM-kvalifiseringen.

Mer fra Dagsavisen