Sport

Matchvinnerens skulder var helt fin da matchen ble blåst i gang. Det varte ikke lenge

Aron Dønnums skulder fikk hard medfart i serieåpningen mot Sarpsborg, men det stoppet ham ikke fra å tuppe inn 1-0 og tre poeng til Vålerenga.

SARPSBORG STADION (Dagsavisen): Aron Dønnum tuppet inn matchvinnermålet  fra 12-13 meter etter 41 minutters spill i serieåpningen mot Sarpsborg tirsdag kveld. Dermed sørget han for VIFs første seier mot sarpingene siden 2016.

– Veldig deilig med tre poeng, spesielt i første seriekamp. Det var viktig, sier 22-åringen til Dagsavisen.

Dønnum fikk en skulderskade i generalprøven mot Bodø/Glimt (1-0-seier), og det var en periode usikkert om han kom til å rekke Sarpsborg-kampen. Men han lovet å rekke matchen, og han holdt løftet sitt. Og ble matchvinner. Med skotuppen.

Les også: VIF ga Fagermo perfekt start og stoppet den vonde Sarpsborg-rekken (DA+)

– Tuppen er undervurdert, faktisk! Fra det holdet, når flere folk står i veien, er det vanskelig å stoppe et sånt type skudd ned i et av hjørnene, sier Dønnum.

– Hvordan var skulderen i dag?

– Det er litt artig at du spør. Det gikk veldig fint før kamp, jeg var klar, men ganske tidig i kampen fikk jeg meg en trøkk i skulderen, sier Dønnum.

– Hvordan gikk det?

– Det gikk fint, det gikk heldigvis over. Jeg fikk is og litt massasje på skulderen i pausen. Jeg ble plastret litt opp, så da gikk det bra. Jeg scoret jo også, så skulderen var ingen hindring, sier han smilende.

Les Fagermos reaksjon her: – Vi lyktes fordi alle mann skjønte at de måtte jobbe (DA+)

Angrepsspilleren feiret med salto da han satte inn kampens eneste scoring.

– Fagermo sier at dere må jobbe mer med det offensive. Hva tenker du?

– Det er som han sier. Vi må bli hakket mer offensive i hodet. Men det er litt sånn, første seriekamp mot Sarpsborg, det er en vanskelig kamp. Vi har ikke vunnet her på flere år. Da er det viktigste å gjøre det vi må for å få tre poeng, poengterer Dønnum.

Les også: – Vålerenga vil ha Stokke

Mer fra Dagsavisen