Sport

Martin Ødegaard skal ha testet positivt på korona. Blir testet på nytt

Martin Ødegaards andre koronatest er negativ, ifølge sportsavisen Marca. Han skal ha avlagt en prøve mandag som var positiv.

Radioprogrammet El Transistor i Spania og flere andre medier meldte om nordmannens angivelige positive prøve sent tirsdag kveld. Real Madrid har ikke tilbakevist opplysningene.

– Ødegaard har avlagt en positiv test etter at han kom tilbake fra San Sebastian i går (mandag). Klubben venter på en ny test for å få bekreftet den første positive testen, het det i en Twitter-melding fra kanalen.

Onsdag morgen kom så opplysningen om Ødegaards negative andretest. Denne ble trolig avlagt tirsdag. Det meldte Marca.

Han skal trolig avlegge nok en test onsdag.

Strengt regime

Real Madrid bekrefter på sine nettsider at alle klubbens spillere og ledere har testet negativt etter den siste runden med tester.

Spillerne i den spanske eliteserien lever under et meget strengt pandemi-regime, og de testes svært hyppig.

Det kan forekomme såkalte «falske» positive prøver. Dersom det medfører riktighet at Ødegaard først avla en positiv test, må han testes ytterligere én gang. Er den neste testen også negativ, vil han være klar for å trene med laget og kunne spille mot Betis til helgen i La Liga.

Søndag fikk nordmannen tillit fra start for Real Madrid i kampen mot gamleklubben Real Sociedad i San Sebastian.

Viktig

Nyheten om Ødegaards koronatester kom 16 dager før Norge skal spille en avgjørende kamp mot Serbia i EM-omspillet i Oslo 8. oktober. Ødegaard sto over forrige landslagssamling for å bli kampklar igjen etter en langvarig kneskade.

Derfor er nyheten onsdag svært positiv for landslagssjef Lars Lagerbäck. Ødegaard vil gå rett inn i landslagets førsteoppstilling om han er frisk og skadefri.

Slår Norge Serbia og så enten Skottland eller Israel, er EM-plassen sikret.

I midten av september ble det meldt at Ødegaard var i fin framgang etter en trøblete periode med jumpers knee-smerter.

Mer fra Dagsavisen