Martin Ødegaard med helt avgjørende bidrag, 1-0-seier til Real Sociedad

Martin Ødegaard reddet et blekt Real Sociedad til ny seier i La Liga. Han la pasningen til Alexander Isaks seiersmål i 1-0-kampen mot Celta Vigo søndag.

Saken er oppdatert

Nordmannen spilte fri den svenske innbytteren Isak sent i kampen. Han avsluttet elegant til 1-0 på bortebane. Etter en kort VAR-vurdering godkjente dommeren scoringen.

Sociedad skapte ellers lite i angrep. Heller ikke Portu eller Mikel Oyarzabal hadde sin beste dag. Det endte likevel med seier og fortsatt heng på tabelltoppen etter 19 av 30 mulige poeng.

Ødegaard slo 51 pasninger, og 46 av disse var vellykkede.

Med på alt

Nordmannen spilte hele kampen også denne gangen. Han har vært på banen fra start til slutt i alle Real-oppgjør i La Liga hittil denne sesongen.

Hjemmelaget var klart nærmest ledelsen etter 1-.omgangen. Santi Mina hadde to kjempesjanser på headinger. De gikk henholdsvis i utsiden av stolpen og utenfor.

Celtas Pape Diop ble utvist for to gule kort etter 65 minutter. Den første forseelsen kom da han kontant felte Ødegaard.

Med elleve mot ti tok Sociedad over mye av styringen av kampen. Celta la seg dypt med mange spillere og så ut til å endre taktikken og gå for uavgjort.

Minne

Det var ett minutts stillhet på Balaídos-stadion for å minnes tre tidligere Celta Vigo-spillere som har gått bort de siste ukene.

Real Sociedad spiller seriekamp allerede onsdag. Den går hjemme mot Levante. Fire dager senere venter Granada borte for Ødegaard.

20-åringen har EM-kval-landskamper mot Færøyene (15. november) og Malta (18. november) foran seg. Lørdag 23. samme måned reiser Ødegaard til Madrid og et ligamøte med sin arbeidsgiver.

Han er under kontrakt med Real Madrid fram til sommeren 2023 og bare utlånt til Real Sociedad.