Sport

Maren Lundby viste storform før OL

Vant med over 40 poeng i Zao.

Verdenscupleder Maren Lundby tok en ny seier under fredagens renn i Japan. Hun ledet med 19,3 poeng etter første omgang og økte til 41,6 poeng etter finaleomgangen.

Rett før rennet fredag, i kvalifiseringen - som var utsatt fra torsdag grunnet dårlig vær, bekreftet Maren Lundby at hun har formen inne. 96 meter holdt til soleklart beste poengsum med 109,6. Chiara Hölzl fra Østerrike var nærmest med 97 poeng.

I selve rennet var Lundby enda bedre. Verdenscuplederen hoppet 101,5 meter, fikk beste stil av samtlige, og ledet med smått utrolige 19,3 poeng ned til Chölzl før finaleomgangen. Sara Takanashi var tredje best.

Femte seier

I finaleomgangen var det ingen tvil. Lundby hoppet 100 meter og vant til slutt med hele 41,6 poeng foran Hölzl og russiske Irina Avvakumova. Sara Takanashi havnet utenfor pallen.

Det var Lundbys femte seier for sesongen og niende i karrieren.

– Det er fantastisk. Det var en veldig god konkurranse for meg. Jeg hadde ikke forventet å gjøre det så bra. Nå skal jeg nyte dette, og i morgen er det en ny dag. Jeg koser meg med skihopping for øyeblikket, sa Lundby i seiersintervjuet med FIS etter rennet.

– Begge hoppene føltes bra, og det var et av mine beste hopp i en konkurranse noensinne. Jeg tar steg hele tiden og har masse selvtillit. Jeg nyter Japan for øyeblikket, la hun til.

Klatret

Anna Odine Strøm var nummer 16 etter første omgang, og klatret én plassering etter finaleomgangen. Silje Opseth gjorde det samme ved å klatre fra 18.- til 17.-plass.

Anniken Mork klarte ikke komme blant topp 30 i første omgang, etter å ha kvalifisert seg til rennet som nummer 36 tidligere fredag.

Mork er friskmeldt til rennene i Zao, men har fått store deler av sesongen ødelagt av hjernerystelse.

OL-håp

Det er tre verdenscuprenn i japanske Zao. To individuelle og én lagkonkurranse.

Rennene vil også avgjøre om Opseth og Strøm kommer inn på OL-kvoten. De er noen få rankingpoeng unna plass på OL-laget sammen med verdenscupleder Maren Lundby.

Opseth trenger trolig to plasseringer rundt 15.-plass, Strøm enda litt bedre resultater. Duoen fikk dermed en god start på verdenscuphelgen fredag.

(NTB)

Mer fra Dagsavisen