Ida Marcussen på plass i Beijing. FOTO: VIDAR RUUD/NTB SCANPIX

Marcussen innleder VM for Norge

Sjukjemperen Ida Marcussen er første norske VM-deltaker i friidrett i aksjon i Fugleredet i Beijing. Hun starter friskt med 100 meter hekk lørdag formiddag, og etter to harde dager på banen blir status gjort opp søndag

Av Per-Kristian Eriksen

BEIJING:– Jeg har vært gjennom en god treningsperiode i Sør-Korea etter annenplassen jeg sikret meg i Universaden, så jeg er spent. Det har vært en veldig god treningsperiode for meg i det siste, der jeg har lagt mye vekt på sprint og hurtighet, forteller Ida Marcussen til NTB.

Hun ble sølvvinner i junior-VM i 2006 og innledet seniorkarrieren med en 11.-plass i VM i Osaka i 2007. Da var hun spådd en lysende framtid innen mangekampen, men slik gikk det ikke. Hun har ikke kommet videre, og hennes norske rekord på 6226 poeng fra Osaka-mesterskapet står fortsatt.

Eventyr

– Jeg venter et eventyr av en konkurranse her i Beijing, og jeg venter prestasjoner på et veldig høyt nivå, sier Marcussen. Hun lover at hun skal kjempe det hun er god for, og mener at hun er i bedre form nå enn hun har vært tidligere denne sesongen.

– Målet er å angripe de årsbesteresultatene jeg har til nå. Målet er å få tatt ut det jeg er god for og kanskje litt til. Jeg har et stort håp om å nå denne målsettingen, sier hun.

Marcussen er ingen gammel dame, men begynner å få mye erfaring etter hvert, etter å ha vært med i fem VM og to OL. Trener Lukas Udelhoven sier at Ida har deltatt i fem mangekamper i år, og ved siden av VM er det ytterligere en konkurranse som gjenstår.

Høyt mål

– Norsk rekord er målet, sier trener Lukas Udelhoven før det braker løs i Fugleredet lørdag morgen. Det betyr at Marcussen må sette personlige rekorder i de aller fleste av de sju øvelsene, og etter det hun har prestert før i år lyder det ganske urealistisk.

Hun har ikke vært over 5900 poeng i noen sjukamp, og at hun plutselig skulle heve seg mange hakk til VM vil være bortimot sensasjonelt. Hun kom da også med til mesterskapet i Kina i 12. time, og det var først etter at hun hadde vært med i et lokalt stevne i Sør-Korea like før fristen for å ta VM-kravet gikk ut, at hun fikk sjansen og VM-billetten.

Kampen om de gjeveste medaljene i sjukampen kommer trolig til å stå mellom OL-dronningen Jessica Ennis-Hill som er tilbake for fullt tre år etter supertriumfen på hjemmebane i London-OL, og ungjenta Katarina Johnson-Thompson. Hun ble nummer 15 da Ennis-Hill utklasset de andre i London. Nå er ungjenta blitt voksen og en skikkelig medaljekandidat. (©NTB)