Maradona i gang i sin nye jobb

200 journalister møtte opp på Diego Maradonas første trening med sin nye klubb i Mexico.

Av Ole Henrik Tveten

Den argentinske legenden Diego Maradona sier det vil kreve hardt arbeid for å lykkes i sin trenerjobb for den mexicanske 2.-divisjonsklubben Dorados.

I sin første pressekonferanse for Dorados beskrev han jobben som en frisk start etter lang tids sykdom, og refererte til sin tidligere rusavhengighet.

– Jeg ønsker å gi Dorados det jeg gikk glipp av mens jeg var syk, sa han til de over 200 journalistene som møtte opp i Culiacán.

Maradona, som er en av tidenes beste spillere, tok i sin tid Argentina til VM-tittelen i 1986. Derfor kom det som en overraskelse på mange at han takket ja andredivisjonslaget som sliter i serien. Dorados ligger på 13.-plass i serien som inneholder femten lag.

Han var klar på at han ikke var kommet til Mexico på ferie.

– Det blir hardt arbeid, og jeg skal gjøre mitt ytterste.

Selv om klubben holder til i hjertet av Sinaloa-kartellet, der et av landets mektigste narkotikagjenger holder til, sier Maradona at hans dager som partyløve er over, og at han er inne i en av sine beste perioder i livet.

– Jeg ønsker å bli her lenge. Jeg var på vei ned, og alt var et steg tilbake. Fotballen er et steg framover, sa 57-åringen og la mye av æren på sine døtre for at han er tilbake.

Maradona sa også at han har takket nei til å trene landslagene til Bolivia og Venezuela før han tok jobben i Mexico. (NTB)