Maradona beklager røykevanene

Diego Maradona måtte tenne sigaren. Nå beklager han at han har brutt regelverket. Han blir nok tilgitt.

MOSKVA (Dagsavisen): Det var 73-27 i ballbesittelse, det var 80-20 i publikumsstøtte. Men da Islands vikingrop brøt igjennom Argentinas tradisjonelle jubelrop, ble også Diego Maradona stresset.

Dagen etter gikk han ut på Instagram og beklaget at han tok fram sigaren da Argentina desperat jaktet vinnermålet på Dpartak stadion i sin første VM-kamp. 

I tillegg måtte han svare på en påstått rasistisk gest mot noen sørkoreanske supportere som vinket og ropte til ham. Maradona svarte med å smalne øynene. Begrunnelsen for det var at han syntes det var stas at Argentina også hadde supportere fra Asia.

"I dag var en vanskelig dag for argentinerne, med stor spenning i vår VM-debut. Alle reagerer ulikt på sånt. Jeg visste ærlig talt ikke at man ikke kan røyke på tribunen", skrev Maradona på Instagram.  "Jeg beklager til alle og arrangøren. Kom igjen, Argentina, la oss støtte våre gutter, nå mer enn noensinne", var budskapet til hans følgere.

Da storskjermen på Spartak stadion viste bilder av Maradona på VIP-tribunen tok det selvfølgelig av blant alle hans likesinnede. Bannerne med Messi og Maradona kledte langsidene inne på den fire år gamle arenaen. Diego Maradona, som vant VM-gullet for Argentina i det ikoniske VM i Mexico i 1986, har en ellevill status i hjemlandet, uavhengig av sine mange krumspring.

Han kunne ikke forestille seg at Argentina skulle få problemer med lille Island. Og det toppet seg da hans arvtaker som nasjonens frelser, Lionel Messi, bommet på straffespark. Det har også Maradona gjort.

Nå har laget presset på seg foran kampen mot Kroatia i Nizjnij Novgorod på torsdag. Til Maradonas orientering kan vi opplyse om at det er røykeforbud også der. Men det kan han fort komme til å glemme igjen i kampens hete.

Eller som The Times-journalister Martyn Ziegler skrev:  Alle vet at Maradona mener regler bare er til for de dødlige.

PS. Mardona ble også tatt i dopingkontroll under VM i 1994, som ble hans siste mesterskap. Da sa fofatter Dag Solstad dette til  Dagsavisen i et portrettintervju under mesterskapet: "Fotballen skal være for alle, også de narkomane".