Sport

Manglerud Stars nye daglige leder går for sjetteplass

Ann-Brit Thorkildsen er Manglerud Stars nye daglige leder, og hun sikter høyt fra start.

Lørdag tar Manglerud Star imot Vålerenga til lokaloppgjør i sesongstarten i ishockey. Det blir den første seriekampen med Ann-Brit Thorkildsen som daglig leder i klubben. Hun er for seg at Manglerud Star kan krabbe oppover på tabellen, men at denne sesongen samtidig er uforutsigbar, av flere årsaker.

Vi møtte Thorkildsen i Manglerudhallen onsdag ettermiddag. På kontoret satt hun og styreleder Birger Vestby.

– Det er bare du som er ansatt i administrasjonen?

– Ja, det er det. Men det er ikke «bare» det, kan jeg fortelle deg, ler hun.

Les også: Denne Oilers-spilleren forsterker Manglerud Star (+)

Sterke bånd

Thorkildsen tiltrådte 1. september, og hun innrømmer at det er en del å sette seg inn i. Samtidig har hun god kjennskap til klubben, som blant annet tidligere styremedlem. Men de familiære båndene er også sterke til drabantbyklubben.

– Det er veldig nytt ennå, men samtidig så er det jo veldig kjent syns jeg. Klubben kjenner jeg jo godt fra før av, og mesteparten av oppgavene går jo på regnskap og tall, sier hun, og fortsetter:

– Jeg har jo en svigersønn her da (Mathias Trygg). Så han kjente jeg jo godt fra før, og det samme med Mats, broren, kjente jeg jo godt fra før, men det er jo mer på et personlig plan. Så har jeg en eksmann som spilte ishockey, så jeg føler at jeg kjenner sporten godt. Det er jo den beste sporten i verden, smiler hun, og skyter inn.

– Og det beste laget vet du – de gule og grønne. Det får være i motgang og medgang.

Ikke bare spilte eksmannen Kjell Thorkildsen. Han var med å vinne begge kongepokalene til Manglerud Star, på slutten av 70-tallet (1977 og 1978).

Les også: Denne kvinnen erstatter Cecilie Olsen som daglig leder i MS (+)

Ser oppover på tabellen

Hun er klar på at det også er mange nye spillere både for henne og klubben før denne sesongen. Og hun legger ikke skjul på at ting tar mye lenger tid enn man skulle tro.

– Det er mye å sette seg inn i, sier hun.

Manglerud Star har nemlig jobbet godt på overgangsmarkedet denne sesongen. Inn har landslagskeeper Lars Haugen kommet. Det samme har tidligere landslagsback Mats Trygg. I tillegg til Steffen Thoresen, Didrik Nøkleby Svendsen, Jesper Öhrvall og onsdag ble også Robin Haglund klar fra Stavanger Oilers.

Thorkildsen har god tro på at disse vil løfte laget på tabellen.

– Vi håper jo å utvikle klubben da. I fjor så ble det en bra åttendeplass, og så var vi kjempelei oss for at det ikke ble sluttspill. Fordi at da hadde vi jo inne noen superspillere og, så vi hadde virkelig tro på å komme litt videre, men så ble jo alt avlyst, sier hun.

– Hvor høyt kan dere komme denne sesongen?

– Vi håper jo på en sjetteplass, at mener at det er reelt å kunne gå opp to plasser. Vi har jo fått veldig en god keeper (Lars Haugen), og har en god annenkeeper (Ole Morten Furseth). Så jeg tror vi har det beste keeperparet i landet jeg. Så har vi fått inn et par nye løpere, og i dag (onsdag) så signerte vi en med Oilers, Robin. Det er på utlån. Vi har hatt veldig godt samarbeid med Oilers gjennom mange år, forteller hun.

– Det kommer jo til å bli jevnt, det tror jeg dere også vet. Men dere mener altså at hvis alt klaffer så vil dere kunne havne på sjetteplass?

– Vi mener at vi har potensial til å klare den sjetteplassen, vi gjør det. Det er kjempegøy både for oss og sponsorer og alt å få til det.

Les også: Grüner har keeperduoen klar, men søker én til (+)

– Laget er godt nok

Hun føler seg også trygg på at de ikke måtte komme til å hente inn ytterligere forsterkninger, og håper at det laget de nå har er godt nok til å nå målet.

Hvor står dere med tanke på laget. Dette man avslutter sesongen med?

– Vi håper jo nå at vi skal klare oss med dette. Det som er mest spennende er jo om det er noen ute i karantene osv. Da begynner det å bli tøft for de som er igjen, for vi har jo ikke mange spillere.  Men vi har en del backer faktisk, og på Hamar sist måtte noen opp og spille løpere. Men vi håper som sagt å klare oss med dette. Det er ikke lett å få nye sponsorer nå, sier hun.

Les også: Oilers slo Manglerud Star i oppkjøringskamp

– Like greit å være i Manglerudhallen

Nå ser hun framover mot en litt annerledes sesong. Koronasituasjonen gir utfordringer både sportslig, men også arrangementmessig. Hun tror det å spille i Manglerudhallen, kontra Jordal Amfi, ikke er så dumt akkurat denne sesongen.

– Vi holder jo på i den lille hallen vår da. Men nå får vi gjort litt utafor her så blir det jo litt bedre. Det er jo ikke verdens mest publikumsvennlige hall, men nå har det jo vært restriksjoner på hvor mange vi får slippe inn uansett, så kanskje vi får det bedre her enn for eksempel nede på Jordal. hvor de 200 nesten ikke syns, smiler hun.

– Men nå løsner det kanskje opp da, så kanskje det kommer flere. Vi håper virkelig å kunne få inn flere på billettinntekter, legger hun til.

Les også: MS slo Vålerenga: - Bare å glede seg til alvoret faktisk starter (+)

Frykter dominoeffekt ved smitte

Da Manglerud Star spilte sin siste  treningskamp mot Storhamar stilte laget med kun én keeper, og som Thorkildsen var inne på tidligere var det flere backer som måtte spille løpere. En av årsakene var at U21-laget var i karantene, og derfor kunne de ikke ta med noen derfra.

Flere spillere spiller på tvers av årgangene, og dette kan fort føre til at eventuell smitte i Manglerudhallen kan ramme absolutt alle lagene de har.

– Vi har 5-6 U21-spillere som er med og trener med A-laget. Og tilsvarende har U21 med U18-laget, og sånn fortsetter det nedover, så det blir jo en dominoeffekt hvis det starter et sted med smitte. Heldigvis hadde ikke U21 vært oppe på A-laget da i den perioden dette skjedde, forteller hun.

Med andre ord kan hele klubben nærmest bli satt på sidelinja, dersom de er riktig uheldige.

– Hadde det ikke vært en idé å ikke ha de hospiteringene akkurat nå?

– Nå har det jo stoppet opp av seg selv, men nå er det jo sånn at noen av de på U21 stanger på døra for å spille på A-laget, så er det noen som er småskada så må vi la de få trene, sier hun.

– Jeg forstår det fra et sportslig perspektiv, men situasjonen gjør at man kanskje skulle tenkt annerledes?

– Men akkurat nå så er de jo isolerte, men hva de tenker videre det vet ikke jeg altså. Vi har jo hockey-campene, der noen av U21-spillerne skulle være med å hjelpe til, men de fikk jo ikke gjort det da. Så da kom noen fra A-laget inn, men vi kom jo på at det blir skummelt det også, så da sa vi i dag (onsdag) at vi tør ikke lenger. Så fra og med i morgen må bredde få noen andre til å hjelpe til. Kanskje jeg skal gå utpå og hjelpe til, ler hun, og legger til:

– Det er jo litt sånn fra A til Å når man er daglig leder, så jeg kan jo ta en sånn jobb og. Jeg ser at vi får bli møkkete på fingra, men så går det rundt, og så er det veldig morsomt når vi får det til.

Les også: Eliteserieklubbene i ishockey kan fortsatt ha 200 tilskuere på kamp, men Grüner har ikke plass (+)

– Vi får klippe ledninga til alarmen

På lørdag er U21-laget ferdig med sin karantene, og skal trene like etter seriestarten mellom MS og VIF. Det byr også på noen utfordringer.

– Hvordan i all verden skal vi slippe dem inn? Skal de gå via de andre? Vi må også passe så ingen går og titter på slutten av kampen, for nå er vi allerede de 200 inne, forteller hun.

– Men nå har vi funnet en annen inngang, så de skal få gå inn der. Det er egentlig branninngangen. Så de blir losa inn i garderoben der. Og så har jeg sagt til laglederen der at «nå lar dere ikke brannalarmen gå i slutten av kampen for at dere skal inn og trene», ler hun, og skyter inn en litt kontroversiell løsning.

– Hvordan hun (laglederen) skal fikse det, veit ikke jeg … Vi får klippe ledningen, sier hun lavt, og ler.

Les også: Olsen ferdig som daglig leder i MS: - Har lært vannvittig mye (+)

Jobb og hobby

Thorkildsen har med andre ord kommet seg godt i gang, og allerede fått noen litt uvanlige problemstillinger å forholde seg til. Men det virker som hun tar det hele med godt humør, og at hun trives foreløpig. Hvor lenge hun kommer til å bli i jobben vet hun imidlertid ikke.

– I utgangspunktet skal jeg sitte frem til neste årsmøte, og så får vi se om de får en bedre kandidat enn meg da …, ler hun, mens hun kikker bort på styreleder Birger Vestby med et smil.

– Du får spørre styreformann, vi er ganske nye for hverandre vet du, legger hun til.

– Men hva ser du for deg?

– Jeg er helt åpen, jeg har liksom ikke tenkt at da er det endelig slutt, men da går avtalen min ut, så får vi se på nytt igjen da om det blir meg eller en annen, sier hun, og fortsetter:

– Det er jo en jobb som tar mye tid. Så det blir jo både jobb og hobby, men så har jo jeg en del hobbyer óg, så jeg får se hva jeg får tid til i tillegg nå. Og så er jeg mormor, og hjelper til litt der. Mathias spiller jo her, og dattera jobber jo fulltid. Og så har jeg to hunder og en samboer. Så er det hytta, og jeg er glad i stå på ski også. Så vi får se, avslutter hun.

Les også: Se bilder fra Manglerud Stars første istrening

Mer fra Dagsavisen