Manglerud Star slo tilbake – tok sin første trepoenger på egen is denne sesongen

(MS – Lillehammer 5-3 (2-1, 2-2, 1-0)). Manglerud Star var før tirsdagens kamp det dårligste laget i ligaen på egen is, med kun tre poeng på seks kamper. Men i sesongens første møte med Lillehammer, kom også den første trepoengeren i Manglerud ishall.

Manglerud ishall (Dagsavisen): – Er det virkelig den første trepoengeren, spør en litt sjokkert MS-trener David Livingston da vi forteller at 5-3-seieren mot Lillehammer tirsdag var deres første trepoenger på hjemmebane denne sesongen.

Men etter en kort tenkepause slår han fast at det stemmer.

– Vi har vært dårlige hjemme, sier han litt oppgitt.

Grunnen til at han nok måtte bruke litt tid er nemlig at MS har slått Grüner på hjemmebane, men det skjedde i forlengninga, og dermed ble det kun to poeng. Utenom det har de kun klart å få med seg ett poeng. Det kom etter straffeslagskonkurranse mot Stjernen – som MS tapte.

Klatra en plass

Dermed ble tirsdagens seier mot Lillehammer sesongens første trepoenger, og MS klatra med det forbi Sparta på tabellen, og ligger nå ett poeng bak Stjernen på 6. plass, med en kamp til gode på Fredrikstad-klubben. Sparta har igjen tre kamper til gode på MS.

– Det var veldig viktig for oss å få en seier nå. Vi var fryktelige mot Vålerenga forrige runde. Det er fortsatt ting vi må jobbe med, men i dag turte vi og gjør mer av det vi skal gjøre, sier MS-trener Livingston.

Første av tre før julaften

MS skal nå møte Lillehammer to ganger til før julaften. Først venter Frisk Asker på søndag, også det i Manglerudhallen. Deretter kommer Lillehammer på besøk igjen neste onsdag, før MS drar til mjøsbyen lørdagen før julaften (19. desemeber).

Trener Livingston tror imidlertid ikke at seieren tirsdag gir MS noe fortrinn i kampene som kommer.

– Hver kamp lever sitt eget liv. Det ser vi i dag også. Vi kommer fra en dårlige prestasjon mot Vålerenga, og i dag leverer i varene. Jeg tror ikke det har så stor betydning for de to neste kampene mot dem. Vi må være klare, for Lillehammer er et godt lag. Men først er det Frisk, sier Livingston.

Også assistenttrener André Lysenstøen likte det han så fra MS tirsdag.

– Vi har snakka om at vi må finne tilbake til litt mer av den «MS-hockeyen». Vi må gå på skøyter og være tøffe og uredde, sier han til Dagsavisen.

– Jeg vil at vi skal komme hardt når vi forchecker. Det klarer vi bedre i dag, sier Livingston.

Stor bedring

Mot Vålerenga på lørdag slet MS voldsomt med kvaliteten på pasningsspillet, og også mottakene var svake. Det sørget for at kampen i realiteten ble et eneste langt VIF-angrep.

Kaptein Joachim Engebråten Hermansen mente at det ikke var noe i veien med den fysiske formen etter at de hadde vært ute i karantene i ti dager litt tidligere i november, men han utelukket ikke at fraværet av is under bena, og treninger sammen med lagkameratene kunne være en medvirkende årsak.

Mot Lillehammer satt oppspillene fra backene bedre, og det sørget for at MS selv fikk flere lange, og mye bedre angrep, og til tross for at de var litt heldige med 1-0-scoringen, som smatt inn bak ryggen på Lillehammer-keeper Joona Partanen og la seg til rette på åpent mål for Robin Haglund Mathisen, var det likevel ikke så mye å si på at MS ledet 2-1 etter den første perioden.

Jesper Öhrvall scoret Manglerud Stars andre, og fulgte opp med å sette inn 3-1 i den andre perioden.

Fulgte hverandre tett

Etter to scoringer av Lillehammers Martin Gran, og én av Steffen Thoresen for MS, var vertene fortsatt foran med ett mål etter to perioder (4-3).

Det var en veldig flott ishockeykamp de to lagene leverte. Åpent spill, mange muligheter, og mange mål.

– Ja, dere syns kanskje det var underholdene, lo Livingston etter kampen.

– Jeg syns det var nervepirrende, la han til.

Og det skulle bli i overkant nervepirrende, til tross for færre mål, i tredje periode.

Først satte Håkon Nilsen inn det alle trodde var 5-3-målet, men etter en lengere samtale mellom dommerne bestemte de seg for å annullere målet.

Årsaken var at Lillehammer-keeper Partanen kun sekunder før scoringen satt, hadde fått et skudd i maska, og bedt om assistanse. Dommerne valgte imidlertid ikke å blåse av, men kom etter hvert fram til at de burde ha gjort det, og annullerte scoringen.

Unødvendig spennende

MS holdt imidlertid bra unna, og Lillehammer skapte ikke all verden i den tredje perioden. Og da Nick Dineen ble utvist med 1.22 igjen, så det lyst ut for MS. Enda lysere så det ut da Andreas Martinsen fulgte opp 19 sekunder senere. MS skulle fullføre det siste drøye minuttet med to mann mer.

Lillehammers tre gjenværende spillere måtte jage pucken som besatt, og enorme rom åpnet seg for MS. Allikevel klarte utrolig nok ikke MS å sette pucken i mål. Til tross for at de fikk et par gigantiske muligheter der puckfører hadde 3-4 kjempegode alternativer til enhver tid. Men det ble kanskje for mange muligheter for MS-gutta?

For de klarte ikke å få pucken i mål, og med 15 sekunder igjen fikk gjestenes Austin Cangelosi tak i pucken, og satte fart framover. Han fikk av gårde et skudd, som Ole Morten Furseth måtte blokkere, og dermed fikk Lillehammer et lite halmstrå. Dropp i offensiv sone med 12 sekunder igjen.

Gjestene tok keeperen og spilte da med bare én mann mindre, men uten keeper.

Kunne virkelig MS rote bort dette også? Med to mann mer.

Lillehammer tok time out, og la en slagplan.

De vant også droppen, men da mottaket til Lillehammer-back Brendan Ellis ble litt upresist var Joachim Lunde Hermansen på pletten, og fikk kastet seg inn i situasjonen.

Pucken havnet på køllebladet til Drew O’Connor som enkelt kunne ta med seg pucken og sette den i det åpne buret.

Dermed har O’Connor scoret i fire strake kamper for MS.

– Det er unødvendig. Vi skal ikke gi dem den siste muligheten der. Vi må bare holde spillet i gang, men de får akkurat det de er ute etter. Men det gikk fint til slutt, smiler Livingston.

Manglerud Stars første målscorer, Robin Haglund Mathisen har nå scoret ti mål på de siste åtte kampene, og deler toppscorertittelen i eliteserien sammen med Stavanger Oilers’ Dan Kissel. Begge med 12 mål hver.

Manglerud Star – Lillehammer 5-3 (2-1, 2-2, 1-0)

Mål:

1. periode: 1-0 (7.16) Robin Haglund (Christer Simonsen, Tord Ulbrandt Thoresen), 1-1 (9.14) Nick Dineen, 2-1 (15.12) Jesper Öhrvall (Steffen Thoresen, Mats Henriksen).

2. periode: 3-1 (25.15) Öhrvall (Henriksen), 3-2 (25.47) Martin Gran (Brendan Ellis, Andreas Martinsen), 4-2 (27.41) Thoresen (Haglund, Ole Julian Bjørgvik Holm), 4-3 (38.53) Gran (Martinsen, Spencer Humphries).

3. periode: 5-3 (59.56) Drew O'Connor (Joachim L. Hermansen).

Utvisninger: Manglerud Star 2 x 2 min., Lillehammer 6 x 2 min.