Manglerud Star sikret sluttspillplassen

(Manglerud Star - Narvik 2-1). Det var en ren finale om den siste sluttspillplassen. Manglerud Star gjorde jobben uten sin største stjerne på isen.

Da sluttsignalet sitt sto hjemmesupporterne på setene og jublet for årets viktigste seier. Narvik må ut i kvalifisering for å få en ny sesong i den øverste ligaen.

Stavanger Oilers kunne velge kvartfinalemotstander først og de valgte seg nettopp Manglerud Star.

Det var nerver både på isen og tribunene i Manglerudhallen lørdag ettermiddag. Og for hjemmepublikum ble det forsterket ytterligere da Narvik, nærmest som vanlig, tok ledelsen i kampen. Attpåtil etter at hjemmelaget hadde hatt to skudd i jernstengene. Var det en slik mørk kveld det skulle bli?

Narvik måtte vinne ved ordinær tid for å passere Manglerud. De prøvde og prøvde, men Manglerud Star holdt trykket oppe helt inn.

Målet måtte sjekkes

Etter ett mål til hver i de to første periodene, sto kampen og dirret foran den siste. Manglerud hadde vært det mest aggressive og beste laget, men Narvik var hyperfarlige på sine kontringer.

Men drøyt tre minutter ut i den siste perioden tok det fyr i "garasjen". Kjell Martinsen fikk et langskudd i skøyta inne i målgården og styrte pucken i mål. Da måtte dommerne sjekke videobildene om dette var et skøytespark eller ikke. Det var det ikke, det ble definert som styring og dermed ble scoringen godkjent.

Narvik protesterte ikke på det.

– Jeg fikk pucken i leggen, så litt flaks er det. Men det er fortjent at vi vinner, sa Kjell Martinsen etter kampen.

– Vi skulle vinne denne kampen. Vi hadde mobilisert og skulle ikke la oss prege av at David Booth ikke kunne spille, sa MS første målscorer Corey Elkins til TV2.

Har snudd kampene

Hans scoring kom i midtperioden da han satte inn 1-1 fra kloss hold. Da ledet altså Narvik etter deres scoring av Samuel Åstrøm i første periode, en scoring som bragte ham for blank kasse etter en perfekt kontring. det var femte gang i år at Narvik tok ledelsen i disse kampene.

Men de fleste av gangene har Manglerud Star snudd det til sin fordel, og det visste jo begge lags spillere. Og det skjedde igjen.

Manglerud-spillerne hadde åpenbart mest energi da seieren skulle sikres i den lange sisteperioden. Narvik satte inn en intens sluttspurt og var nære utligning, men da sto også MS-keeper Evan Weninger fram som en matchvinner.

David Booth fulgte dramaet fra tilskuerplass.

– Fantastisk at gutta klarer denne oppgaven. Det er stort potensial i denne gjengen, sier Booth til TV2 og lover at han skal være tilbake på isen i sluttspillet mot Stavanger Oilers. – Vi kan slå alle på våre beste dager, sier han.