Manglerud Star møtte veggen i egen garasje

(Manglerud Star - Vålerenga 1-5, 1-3 i kamper). Martin Røymark? De mest rutinerte er ofte viktigst i ishockey. Onsdag kveld avgjorde han tidlig duellen i Manglerudhallen.

Bilde 1 av 3

En hockeykarriere kan være fargerik, og Martin Røymark visste lite om at han skulle score for Vålerenga mot MS da han slo gjennom i Manglerud Star for 17 (!) år siden.

Men slik er denne sporten og etter mange år i svensk hockey ble Røymark altså VIF-spiller i fjor. Onsdag kveld satte han VIFs andre og tredje scoring tidlig i første periode.  Og VIF er en kamp unna plass i semifinalen.

Da Røymark satte inn 0-3 var det spilt ni minutter og MS-trener Dave Livingston tok timeout.

Hva var dette?

Kom ikke opp i duellene

Joda, det var et Manglerud-lag som gikk på læret i forhold til VIF. Ikke at VIF spilte fantastisk hockey, men de fikk jo knapt motstand fra de grønnkledte som var på etterskudd i alle duellene.

Og da fikk Jonas Oppøyen styrt inn den første scoringen etter tre og et halvt minutt. Det vekket ikke MS, tvert i mot. Minuttet senere sto Martin Røymark foran burdet og satte inn kveldens andre scoring. Og da samme mann fikk plass og rom til å sette inn den tredje, sprakk det litt for Manglerud-keeper Chris Joyce.

Litt mer tempo

Inkludert forrige kamp hadde da Vålerenga scoret sju ganger uten at Manglerud-gutta hadde svart på utfordringen. Og keeperen var både frustrert og sint etter 5-13 i skuddstatistikk etter 1. periode.

Manglerud-gutta fikk litt mer fart på skøytene i mellomperioden, men uten å komme til store sjanser. Først da de fikk en overtall-situasjon mot slutten av perioden kom et par farlige avslutninger, men da var det VIF-keeper Steffen Søberg som viste at han ikke hadde sovnet etter halvannen periode med slappe angrep foran seg.

Men heller ikke VIF klarte å punktere kampen da de fikk et drøyt minutt med fem mot tre på isen.

Da så denne kampen ganske slapp ut. VIF trengte ikke å gjøre stort mer og Manglerud Star virket litt handlingslammet. Det var denne kampen de måtte vinne for å holde liv i drømmen om å slå ut Vålerenga.

Krasjet med dommeren

Men vi fikk i hvert fall en pangavslutning. Og den sto Thomas Olsen for da han smalt inn den fjerde scoringen knallhardt opp i vinkelen i siste periode. Oppspillet var pussig da dommer krasjet med en MS-spiller i vantet og ga VIF bedre plass.

Like etter fikk vi se den fysiske forskjellen da Petter Grønstad vant en bryteduell med Emil Frøshaug og fikk lirket inn VIFs femte scoring.

Trøstemålet kom da Sam Coatta satte inn sin første scoring i sluttspillet. Han var på plass da VIF-keeperen måtte gi en retur.

Men da hadde altså VIF scoret ni ganger siden sist MS vant sin ene kamp lørdag.

Nå er bildet helt klart. Med seier i Furuset Forum fredag kveld er VIF videre. MS MÅ vinne i arenaen de har fått null poeng i i hele sesongen.

PS. VIF spilte uten kaptein Tobias Lindström og Martin Laumann Ylven i denne kampen.

PS II: Storhamar ble første lag klare for semifinale etter at de slo Stjernen 6-0 i Fredrikstad og vant 4-0 i kamper.

NM-sluttspillet ishockey onsdag, kvartfinaler 4. kamp (best av 7):

Manglerud Star – Vålerenga 1-5 (0-3, 0-0, 1-2), sammenlagt 1-3

Manglerudhallen: 576 tilskuere.

Mål:

1. periode: 0-1 (3.36) Jonas Oppøyen (Daniel Sørvik, Mats Trygg), 0-2 (4.43) Martin Røymark (Andreas Stene, Stefan Espeland), 0-3 (9.01) Røymark (Rasmus Ahlholm, Stene).

2. periode: Ingen.

3. periode: 0-4 (47.56) Thomas Olsen (Morten Ask), 0-5 (53.06) Petter Grønstad (Marcus Karlsen Ekberg, Steffen Søberg), 1-5 (55.56) Sam Coatta (Pontus Finstad, Mats Henriksen).

Dommere: Tommy Søstumoen, Storhamar og Owe Lüthcke, Ringerike.

Utvisninger: Manglerud Star 6 x 2 min., Vålerenga 5 x 2 min.

Frisk Asker – Lillehammer 1-4 (0-0, 1-1, 0-3), sammenlagt 2-2

Askerhallen: 1219 tilskuere

Mål:

1. periode: Ingen.

2. periode: 0-1 (21.15) Joakim Eidsa Arnestad (Brendan Ellis, Jacob Noer), 1-1 (34.14) Sean McMonagle (straffe).

3. periode: 1-2 (43.05) Justin Hickman (Joey Benik), 1-3 (58.32) Stein Tore Bakken (Nick Dineen), 1-4 (59.04) Dineen.

Dommere Roy Stian Hansen, Storhamar og Jørn M. Ekeberg, Nesøya.

Utvisninger: Frisk Asker 3 x 2 min., Lillehammer 6 x 2 min.

Sparta – Stavanger 3-6 (2-3, 1-2, 0-1), sammenlagt 2-2

Sparta amfi: 2201 tilskuere.

Mål:

1. periode: 1-0 (3.04) Sander Thoresen (Niklas Roest, Henrik Knold), 1-1 (5.09) Markus Vikingstad (Thomas Berg-Paulsen, Robin Mathisen), 1-2 (10.34) Dennis Sveum (Magnus Hoff, Vikingstad), 1-3 (14.30) Philip Lane (Johannes Johannesen, Jacob Lagacé), 2-3 (17.08) Roest (Andreas Klavestad, Knold).

2. periode: 2-4 (28.24) Lagacé (Luc Snuggerud, Daniel Rokseth), 3-4 (30.38) Klavestad (Dylan Zink, Magnus Nilsen), 3-5 (38.50) Gregory Mauldin (Lagacé, Johannesen).

3. periode: 3-6 (59.22) David Morley (Mats Larsen Mostue).

Dommere: Tor Olav Johnsen, Manglerud Star og Christian Persson, Ski.

Utvisninger: Sparta 4 x 2 min., Stavanger 7 x 2 min.

Stjernen – Storhamar 0-6 (0-3, 0-0, 0-3), sammenlagt 0-4

Stjernehallen: 500 tilskuere

Mål:

1. periode: 0-1 (9.08) Victor Svensson (Patrick Thoresen, Lars Erik Hesbråten), 0-2 (14.58) Troy Josephs (Christian Larrivée, Steffen Thoresen), 0-3 (17.58) Ulf Jimmy Andersson (Aaron Irving).

3. periode: 0-4 (45.48) Kurt Davis (Svensson, P. Thoresen), 0-5 (52.40) Mikael Zettergren (Niklas Fogström), 0-6 (58.29) Larrivée (Robin Dahlstrøm, Irving).

Dommere: Robert Hallin, Jordal og Marcus Wannerstedt, Ski.

Utvisninger: Stjernen 6 x 2 min. og 1 x 10 min., Storhamar 7 x 2 min.