Manglerud Star med full pott i nord – holdt Narvik unna i 59 minutter

(Narvik - Manglerud Star 1-3): Nullen sprakk for Lars Haugen som var tilbake i MS-målet, men alle poengene blir likevel med hjem til hovedstaden.

Manglerud Star tok ledelsen allerede etter tre minutter i bortemøtet med Narvik ved Kjetil Martinsen, og ga aldri fra seg initiativet og kontrollen. Til slutt kunne de styre trygt inn til 1-3, og tre poeng i nord.

De eneste feilskjæra til Manglerud Star var en litt manglende disiplin i den tredje perioden, da de pådro seg tre utvisninger. De jobbet imidlertid godt i hvert eneste ett av dem, og Narvik var egentlig aldri i nærheten, og det lille de skapte stoppet Lars Haugen ganske effektivt.

Med ett unntak. For med 58 sekunder igjen på klokka var sisteskansen nede bak eget mål, og skulle spille pucken. Det gikk ikke så bra. Pucken havnet rett på bladet til Petter Grønstad, som satt pucken i mål, og sprakk nullen til en tydelig oppgitt Haugen, som var tilbake i troppen etter at han måtte stå over kampen mot Sparta som følge av at hans første datter skulle fødes.

– Solid match. Jobba hardt og fornuftig med pucken. Haugen var uheldig med klarering/passet, skriver Manglerud Stars assistent- og keepertrener André Lysenstøen til Dagsavisen like etter kampslutt.

Det er kaptein Joachim Engebråten Hermansen, som hadde gjort poeng i samtlige kamper fram til kveldens, enig i.

– Alt i alt en solid borte kamp. Litt rotete start, men når vi fikk reisa ut av beina syns jeg vi spilte smart og solid. Følger gameplan. «Shutter» den første rekka dems, da er mye av jobben gjort, skriver han til Dagsavisen.

Mer poeng på seks kamper enn hele forrige sesong

Kjetil Martinsen ga MS ledelsen tidlig i kampen, med sitt første mål for sesongen, og det sto 0-1 til første pause.

I andre periode fortsatte MS å dominere, og kun fire minutter ut i midtperioden kunne Joachim Lunde Hermansen sette Manglerud Stars andre for kvelden, og sitt tredje for sesongen.

Med det har 21-åringen etter seks kamper gjort mer målpoeng enn han gjorde på 41 kamper forrige sesong. Da endte han på to mål og én assist. Nå står han allerede med tre mål, og én assist. Engebråten Hermansen skryter av den fem år yngre halvbroren.

– Du kan jo leke litt journalist og spørre han hvordan han har det?

– Han er fornøyd. Gjort en solid jobb i sommer, så veldig morsomt at det løsner for han. Er det en som fortjener det, så er det han. Fått mer ansvar, noe han har tart vare på, sier storebror og legger til:
– Mye kult i vente fra både han og oss.

Også Lysenstøen peker på jobben i sommer som en nøkkel til Lunde Hermansens framgang.

– Han har hatt veldig bra start på sesongen. Trent bra i sommer, mer selvtillit som gir mer spilletid og mer sjanser offensivt, forteller Lysenstøen.

0-3 og full kontroll

Med 51 sekunder igjen av andre periode banket også backen Håkon Nilsen inn sin tredje scoring for sesongen, med målgivende pasning fra backkollega Mats Trygg.

Dette var både Nilsen og Mats Tryggs første målpoeng siden andre serierunde hjemme mot Grüner (6-5 e.f.)

– Alle er med og bidrar positivt, masse energi og skaper trøbbel for Narvik ved deres svakheter, sier Lysenstøen.

I tredje periode forventet man at Narvik skulle komme tungt, men MS kledde av vertene gang på gang og smultringen til Lars Haugen så ganske sikker ut. At han ikke fikk med seg den kan ingen andre enn han selv da skylda for, da han ga vekk pucken til Petter Grønstad i farlig posisjon, Haugen hasta tilbake i måket, men Grønstad kunne sette sesongens første bak en litt stressa MS-keeper, som var tydelig forbanna på seg selv.

Kaptein Engebråten Hermansen skryter imidlertid av lagets målvakt.

– Synes alle gjorde en god jobb, spesielt Lars. Vi skaper en del i powerplay og er solide i undertall. Narvik har noe lange bytt i sonen vår, men vi er flinke til å holde de på utsiden, oppsummerer han.

Öhrvall tilbake, og ny assist for Holm

Alt i alt var det en solid gjennomført kamp av MS, der også Jesper Öhrvall var tilbake i troppen, og plukka med seg én assist, på scoringen til Håkon Nilsen.

Også verdt å merke seg at Manglerud Stars unge backtalent, Ole Holm, fikk med seg en ny assist han også, og er nå oppe i én scoring og fire assist på seks kamper. Imponerende av 18-åringen.

Manglerud Star passerte i kveld Stjernen på tabellen, og ligger nå på 7. plass, med åtte poeng. Når de setter seg på flyet mot Stavanger fredag vil de være ett poeng bak lørdagens motstander, som er Stavanger Oilers.

Narvik – Manglerud Star 1-3 (0-1, 0-2, 1-0)

1. periode: 0-1 (3.02) Kjetil Martinsen (Mathias Trygg, Ole Julian Bjørgvik Holm).

2. periode: 0-2 (24.02) Joachim L. Hermansen (Steffen Thoresen), 0-3 (39.09) Håkon Nilsen (Mats Trygg, Jesper Öhrvall).

3. periode: 1-3 (59.02) Petter Grønstad (Casper Santanen, Jonathan Lêman).

Utvisninger: Narvik 2 x 2 min., 1 x 5 min. og 1 x 20 min., Manglerud Star 4 x 2 min.