Manglerud Star kom seg kjapt ned på jorda igjen – fikk bank av Storhamar

(Manglerud Star - Storhamar 1-8). Etter to fine bortekamper forrige uke, og seks poeng, fikk MS kjørt seg ordentlig på egen is mot Storhamar torsdag kveld.

MANGLERUDHALLEN (Dagsavisen): I forrige uka slo Manglerud Star godt fra seg, der 1-3-seier i Narvik ble fulgt opp med samme resultat borte mot Stavanger lørdag. Torsdag sørget imidlertid Storhamar for at MS-gutta ble revet ut av sine høytflyvende dagdrømmer om en plassering på øvre halvdel av tabellen. Med seier over Storhamar ville MS bare vært ett poeng bak Hamar-klubben, som lå på tredjeplass før kampen.

Men gjestene fra hedmarken var i en helt egen klasse, og ga seg ikke før det sto 1-8 på lystavla i Manglerudhallen.

– Det er ikke så mye å si. I dag er Storhamar ordentlig påskrudd, mens ingenting fungerer for oss, sier Manglerud Stars assistenttrener André Lysenstøen til Dagsavisen etter kampen.

Tidlig advarsel

Kampen på Manglerud bar tidlig bud om at dette kunne bli en tung kveld på jobben for vertene. Med 2-14 i skudd var det egentlig kun på måltavla Manglerud Star fremdeles hang med etter første periode. Der sto det «bare» 0-2.

Med andre ord; MS ville fremdeles bare hatt 2-2, dersom de hadde hatt 100 prosent uttelling på skuddene sine etter første periode.

– Du føler jo ganske tidlig at dette kanskje ikke kommer til å gå så bra, men så kommer du ut av første periode med to bak, og føler jo at det fortsatt er muligheter. Men vi skaper ekstremt lite, og får ikke til noe framover før det er 0-5, sier Lysenstøen.

Fire minutter og 37 sekunder ut i midtperioden økte Simen André Edvardsen til 0-3. Til tross for at Manglerud Star virket hjelpeløse i kveldens kamp var det nok mange som satt med en følelse av at de hadde sett denne kampen tidligere i sesongen.

Ingen drømmereprise

MS lå nemlig under også 0-3 allerede etter første periode i bortekampen mot Storhamar, men der slo MS knallhardt tilbake, og vant til slutt 4-7.

– Selv om man klarte å snu det på Hamar sist, så må du ha litt flaks med hvor puckene spretter og ting må gå litt din vei.

Men det ble ingen drømmereprise for Mathias Trygg, som scoret fire i den kampen, og resten av Manglerud Star.

Keeperbytte uten effekt, og trøstemål

Fire og et halvt minutt etter 0-3 valgte MS-trener Dave Livingston å ta ut Lars Haugen, og sette inn Ole Morten Fruseth. Han hadde så vidt rukket å komme seg på plass før pucken på ny lå i MS-målet. I løpet av to minutter og 20 sekunder scoret Storhamar tre ganger, og ledet 6-0.

Halvminuttet etter dette klemte Robin Haglund Mathisen inn en redusering med sin andre scoring på to kamper. Men MS fikk kun lov til å ha scoret det foreløpig siste målet i kampen i 23 sekunder. Da satt nemlig Jacob Lundell Noer inn sitt tredje for kvelden, og Storhamar ledet 1-7.

I løpet av tre og et halvt minutt ble det altså scoret fem mål. Fire til Storhamar. Ett til MS, og vi hadde kun spilt litt over halve andre periode.

– Felles kollaps

Det roet seg litt etter dette, og MS kom litt bedre med etter hvert, naturlig nok.

11.39 ut i tredje periode satt Mikal Zettergren inn sitt første, og Storhamars åttende, og fastsatte sluttresultatet til 1-8.

– Det var mørkt det. I dag var vi ikke på jobb, rett og slett, sier Lysenstøen med en litt sjokkert latter.

– Hvordan var det å stå å se på dette?

– Det blir jo liksom en felles kollaps da. Lite energi. Storhamar er ordenlig på jobb og treffer på det vi ikke klarer. Vi klarer rett og slett ikke å løse presset deres. Mange stygge feil, som gir dem overganger, og da røyner det på. Men i løpet av én sesong så kan man få en kamp. Vi må bare sørge for at dette ikke skjer igjen, svarer han.

Stjernen neste

Allerede søndag får Manglerud Star muligheten til å reise kjerringa. Da kommer Stjernen på besøk til Manglerud, før eliteserien tar en liten pause.

– Når man får en sånn type match må det gå litt på stoltheten, slik at når man kommer på jobb i morgen så kjenner man at man må skru på bryteren ordentig til neste match. For to ganger på rad er ikke arbeidsuhell.

Manglerud Star – Storhamar 1-8 (0-2, 1-4, 0-2)

1. periode: 0-1 (2.53) Jacob Noer (Patrick Thoresen), 0-2 (10.13) Ole Einar Engeland Andersen (Thoresen, Noer).

2. periode: 0-3 (24.37) Simen Andre Edvardsen (Eirik Salsten), 0-4 (29.08) Noer (Thoresen, Eskild Bakke Olsen), 0-5 (30.09) Robin Dahlstrøm (Jonas Djupvik Løvlie, Andersen), 0-6 (31.29) Edvardsen (Salsten, Jonathan Hafsmoe), 1-6 (32.06) Robin Haglund (Pontus Finstad), 1-7 (32.29) Noer (Andersen, Thoresen).

3. periode: 1-8 (51.39) Mikael Zettergren (Christian Larrivée).

Utvisninger: Manglerud Star 1 x 2 min., Storhamar 2 x 2 min.