Manglerud Star kneblet Vålerenga

(Vålerenga - Manglerud Star 2-4). Manglerud Star kjemper febrilsk for en plass i sluttspillet. Søndagens seier i Furuset Forum var et viktig steg på veien.

Bilde 1 av 3

Corey Elkins ble dagens mann for Manglerud Star i Oslo-derbyet. Amerikaneren avgjorde kampen med to scoringer i siste periode, og sørget for at Manglerud Star nå står med to strake seire mot byrival Vålerenga. Den siste kom i åpent mål da Vålerenga hadde tatt ut keeperen for å jage en utligning til 3-3.

Men den kom ikke tross iherdige forsøk. I stedet punkterte Elkins kampen.

Manglet poengkongen

MS, som måtte klare seg uten sin poengkonge Mathias Trygg, og sin amerikanske back Tony Bretzman, tok ledelsen ved Kjetil Martinsen i førsteperiode. Tre minutter etter 0-1-målet ble VIF-back Kalle Ekelund utvist i to minutter, og MS fikk muligheten til å øke til 0-2, men i stedet for snappet Jonas Oppøyen et svkat oppspill fra Craig Puffer, og utlignet for VIF, i undertall.

Det var Manglerud Stars åttende baklengs i eget overtall denne sesongen. Det er svakest av samtlige i eliteserien.

I andre periode tok MS på ny ledelsen ved sin toppscorer, David Booth. Den tidligere NHL-spilleren står nå med 11 mål på 13 kamper for de gule og grønne.

Men nok en gang svarte VIF. Denne gang ved Jørgen Karterud.

I tredje periode var imidlertid Manglerud Star det sterkeste laget, og som nevnt, avgjorde Corey Elkins kampen med to scoringer i den tredje perioden.

Intens kamp om sluttspillet

Seieren var av det meget viktige slaget for Manglerud Star. Oslo-klubben er nå kun tre poeng bak Narvik i kampen om å nå sluttspillet, og unngå nedrykkskvaliken. Opp til Sparta er det ni poeng, og i kommende uke venter hjemmekamp mot nettopp Sparta (torsdag), etterfulgt av bortekamp mot Narvik (søndag).

Der vil mye avgjøres, men Manglerud Star har, om ikke annet, plassert seg godt før de to skjebnekampene.

Det er gode muligheter for at Mathias Trygg vil rekke de kampene, da han sto over grunnet sykdom. Mer usikkert er det om Bretzman, og lagets kanadiske målcakt Brent Moran vil være tilbake.

Kampen mot Sparta torsdag kommer sannsynligvis for tidlig for begge to etter det Dagsavisen erfarer, men det er en liten mulighet for at man får se dem i bortekampen mot Narvik søndag. Etter det oppgjøret vil det også bli en liten pause i eliteserien.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Frisk avgjorde

Tabelljumboen Grüner klarte heller ikke få med seg poeng fra bortemøtet med tredjeplasserte Frisk Asker søndag, men gjestene ga seg ikke uten sverdslag.

Oppgjøret endte til slutt 3-2 etter at Fredrik Lystad Jacobsen, Lavoie Alexandre og Mikkel Christiansen scoret for hjemmelaget.

Björn Sunnqvist tente håpet om poeng for Grüner med sin 2-3-redusering tidlig i siste periode, men utlikningen kom aldri.

Dermed er Frisk fortsatt tabelltreer, tre poeng foran Lillehammer på plassen bak.

Lillehammer slo tilbake

Nevnte Lillehammer lå på sin side under mot nedrykkskandidat Narvik søndag, men slo hardt tilbake i annen periode og sikret en enkel 7-1-seier.

Narvik kom til søndagens kamp kom laget med to viktige 5-4-seirer i bagasjen, men klarte ikke å vinne sin tredje på rad mot Lillehammer.

Eliteserien menn søndag:

Vålerenga – Manglerud Star 2-4 (1-1, 1-1, 0-2)

Furuset Forum: 870 tilskuere.

1. periode: 0-1 (7.06) Kjetil Martinsen, 1-1 (11.45) Jonas Oppøyen.

2. periode: 1-2 (20.57) David Jonathan Booth (Corey Elkins), 2-2 (31.39) Jørgen Kvarud Karterud.

3. periode: 2-3 (44.38) Elkins (Craig Joseph Puffer), 2-4 (59.09) Elkins (Christer Simonsen).

Utvisninger: Vålerenga 5 x 2 min., Manglerud Star 5 x 2 min.

Lillehammer – Narvik 7-1 (0-1, 4-0, 3-0)

1. periode: 0-1 (17.33) Jonathan Lêman (Artur Niskakangas, Wade Murphy).

2. periode: 1-1 (24.21) Joakim Eidsa Arnestad (Nick Dineen, Christian Fosse), 2-1 (28.04) Dineen (Stephan Vigier, Adrian Saxrud Danielsen), 3-1 (28.12) Jacob Noer (Sondre Bjerke, Stein André Hagen), 4-1 (30.33) Martin Gran (Noer, Bjerke).

3. periode: 5-1 (51.20) Mads Homdrom (Sverre Rønningen, Emil Nyhus), 6-1 (51.41) Gran, 7-1 (58.34) Gran.

Utvisninger: Lillehammer 1 x 2 min., Narvik 6 x 2 min.

Frisk-Asker – Grüner 3-2 (1-1, 2-0, 0-1)

1. periode: 1-0 (8.35) Mikkel Christiansen (Viktor Granholm, Nicklas Dahlberg), 1-1 (13.20) Robin Olsen-Syversen (Jesper Öhrvall, Sean-Michel Sunnqvist).

2. periode: 2-1 (20.26) Alexandre Lavoie (Marcus Oskarsson, Anders Bastiansen), 3-1 (22.35) Fredrik Lystad Jacobsen (Lavoie).

3. periode: 3-2 (43.52) Sunnqvist (Håvard Steen, Vojtech Zounek).

Utvisninger: Frisk-Asker 4 x 2 min., Grüner 6 x 2 min.

Spilt lørdag: Stjernen – Storhamar 7-6 , Sparta – Stavanger 3-4 .

Grüner 35 3 0 1 30 71 - 184  11

Vinneren blir seriemester og går til NM-sluttspillet med de sju neste lagene. De to lavest plasserte lagene spiller kvalifiseringskamper for å unngå nedrykk. - Stjernen og Manglerud Star er trukket tre poeng.