Manglerud Star etter ny seier: – Godkjent, men ikke mer

(Manglerud Star - Stjernen 7-2). MS har fått en vellykket sesongstart og har tre kamper til denne uka.

Av Haakon Thon

MANGLERUD ISHALL (Dagsavisen): Før sesongen var et av spørsmålene hvem som ville havne øverst på tabellen av Stjernen og Manglerud Star . Søndag ga Oslo-klubben et klart svar på styrkeforholdet. De gule og grønne rundspilte Stjernen og ga seg ikke før det stod 7-2 på lystavla.

– Stjernen er et lag vi må slå om vi vil være med der vi ønsker, er det første David Livingston sier da Dagsavisen møtte han etter kampslutt.

Krever mer

Da hadde han nettopp fått se sitt lag til tider herje med Stjernen. Likevel etterlyser trener David Livingston kontinuitet, og mener laget fremdeles har mer å gå på.

– Energien var der, og vi spiller godt i perioder, men vi har for mange perioder der vi slipper oss for mye ned i presisjon og tempo. Jeg ønsker at vi blir mer stabile og holder vårt beste nivå i lengre perioder, sier Livingston.

– Vi er langt unna det nivået vi hadde da vi avslutta forrige sesong, legger han til.

Denne hungeren etter å stadig bli bedre er kanskje nøkkelen til Manglerud Stars suksess og framgang år etter år under David Livingston. At amerikaneren er viktig for MS er det ingen tvil om. I fjor ble han også kåret til "Årets trener" i  Get-ligaen, noe som også ble markert før kampstart mot Stjernen.

Mange mål

Men selv om Livingston ser etter forbedringsområder var han klar på at det likevel var en god start.

- Det er en positiv start, absolutt. Vi scorer mange mål og får en fin start på egen is. Det er viktig, sier Livingston som understreker at han var fornøyd.

Fornøyd var han nok ikke da Stjernen tok ledelsen etter bare to minutter og tolv sekuder. Stjernen hadde fått en mann utvist, men MS rota bort pucken i midtsonen, og Christoffer Larssen var sikker alene med MS-keeper Mike Morrison.

Mot tampen av perioden slo MS tilbake, nok en gang hadde vertene overtall, men denne gangen var det MS som fikk pucken i mål. Sam Coatta hamra pucken i krysset på direkten og lagene gikk til første pause med 1-1.

Kjappe scoringer

Det skulle imidlertid bare ta i overkant av ett minutt av 2. periode før nysigneringen Mike McNicholas leverte kampens lurring. Først lurte han pucken mellom beina på Stjernen-back Sander Rønnild på blålinja, deretter fulgte han opp med å gjøre det samme på keeper Tommy Johansen.

Kun to minutter og 20 sekunder seinere var MS i undertall, men Joachim Engebråten Hermansen gjorde som Christoffer Berger gjorde for Stjernen i første; rappa pucken, og var iskald alene med Stjernens sisteskanse. Vondt ble til verre for Stjernen da Sander Boroczky krangla pucken i mål snaue tre minutter senere, og kun halvminuttet senere scoret Sam Coatta sitt andre for kvelden, og plutselig stod det 5-1 til hjemmelaget. I løpet av seks minutter hadde MS scora fira ganger og langt på vei avgjort kampen. Anders Pedersen reduserte med snaue fem minutter igjen av perioden for Stjernen. Også dette kom i overtall.

– Vi gjør mye riktig den andre perioden, men det blir en del utvisninger som gjør at vi ikke scorer mer. Vi kunne ha leda 7-1 etter to perioder, sier Livingston.

Kunne hvile spillere

Den tredje perioden ble på mange måter en transportetappe, og Livingston og assistenttrener Ove Sundelius fikk muligheten til å hvile flere av sine beste spillere i perioder. Blant annet unggutten Petter Andersen fikk mye spilletid på backplass i 3. periode. Han var også svært nære å få med seg en scoring, men på tomt mål fra skrå vinkel spratt pucken av køllebladet.

Magnus Brekke Henriksen la på til 6-2 etter pasning fra Mathias Trygg etter drøyt halvspilt sisteperiode, før Kevin Nilsen Berg fastsatte sluttresultatet til 7-2 med 48 sekunder igjen av kampen.

Dermed fulgte MS fint opp den gode starten mot Stavanger (2-3-seier).

– Hvilken kamp var best, sesongåpninga mot Stavanger eller denne?

– Kampen i Stavanger var nok bedre. Det var enda bedre intensitet i den kampen, svarer Livingston

Men 7-2 på hjemmebane lar seg høre, og de som møtte opp fikk virkelig valuta for pengene og kunne kose seg med flere lekre scoringer.

– Men hvilket mål var best?

– McNicholas sitt. Det er en veldig fin scoring der han drar av backen og setter den mellom beina på keeperen, svarer Livingston.

Ny kamp tirsdag

Neste test for MS er nyopprykka Ringerike Panthers. Et lag som har slått godt i fra seg i sine første kamper i eliteserien.

– Nå skal vi nyte denne seieren i fem minutter og så handler alt om Ringerike, sier Livingston.

– Det blir viktig å ikke undervurdere dem. Vi må gjøre jobben hvis ikke kan vi tape den kampen, sier assistenttrener Ove Sundelius.

MS har et tett kampprogram denne uka. Først venter Ringerike, deretter Lillehammer hjemme torsdag, før de avslutter uka med byderby borte mot Vålerenga.

– Det blir fint å få mange kamper nå. Vi trenger det, kommenterer Livingston.