Manglerud Star er på sluttspillplass

(Stjernen - Manglerud Star 1-6). Manglerud Star tok en svært viktig seier torsdag kveld. Og ettersom Narvik tapte sin kamp er nå de grønnkledde på den siste sluttspillplassen tre runder før slutt.

Manglerud Star slo Stjernen 6-1 borte, samtidig som Narvik tapte 1-4 hjemme for Frisk Asker. Dermed overtok Manglerud Star sluttspillplassen fra Narvik.

Oslo-klubben har i tillegg én kamp til gode på Narvik. Manglerud Star har tre seriekamper igjen, mens Narvik har to. Det skiller ett poeng i Manglerud Stars favør før de begge har spilt 45 serierunder. I siste serierunde møtes nettopp disse to lagene i det som kan bli en ren finale.

David Booth (2), Mats Alexander Henriksen (2), Kjetil Martinsen og Pontus Finstad scoret målene for M/S mot Stjernen. Laget var uhyre effektive i en kamp der Stjernen vant skuddstatistikken 36-16. I midtperioden fikk MS bare to skudd på mål.

Allerede lørdag kommer en ny skjebnekamp for Manglerud Star når Vålerenga kommer på besøk til Manglerudhallen.

Nedtur for Narvik

I Narvik starte det bra for hjemmelaget mot Frisk Asker da Joachim Engesveen gjorde 1-0 fem og et halvt minutter ut i 1. periode. Viktor Granholm utlignet til 1-1 knappe seks minutter senere. Phillip Marinaccio, Sebastian Johansen og Hampus Gustafsson scoret de tre siste for bortelaget.

Storhamar og Lillehammer er fortsatt på 2.- og 3.-plass trygt plassert etter suverene Stavanger Oilers. Storhamar slo Grüner 7-3 på borteis i Oslo, mens Lillehammer vant 4-1 borte over Sparta. Patrick Thoresen hadde ikke mindre en fire assists for Storhamar.

Ishockey eliteserien menn torsdag:

Stjernen – Manglerud Star 1-6 (0-3, 0-1, 1-2)

Stjernehallen: 1307 tilskuere.

1. periode: 0-1 (7.30) Kjetil Martinsen (Petter Andersen), 0-2 (9.18) David Jonathan Booth (Corey Elkins, Craig Joseph Puffer), 0-3 (16.23) Mats Henriksen (Alexander Kristiansen, Mathias Trygg).

2. periode: 0-4 (34.59) Pontus Finstad.

3. periode: 0-5 (50.42) Booth (Elkins), 0-6 (56.23) Henriksen (Trygg, Martinsen), 1-6 (59.58) Magnus Eikrem Haugen (Andreas Heier, Henrik Medhus).

Utvisninger: Stjernen 3 x 2 min., Manglerud Star 7 x 2 min.

Øvrige kamper torsdag:

Grüner – Storhamar 3-7 (0-2, 2-2, 1-3)

Grünerhallen: 231 tilskuere.

1. periode: 0-1 (0.43) Rasmus Ahlholm (Patrick Thoresen), 0-2 (18.32) Matt Prapavessis (Eskild Bakke Olsen, Thoresen).

2. periode: 1-2 (20.50) Kim Samuelsson (Sean-Michel Sunnqvist, Krister Evensen), 1-3 (28.01) Martin Rønnild (Jonas Djupvik Løvlie), 1-4 (29.49) Chris Crane (Christian Larrivée, Robin Dahlstrøm), 2-4 (34.02) Ole Setsaas.

3. periode: 2-5 (40.33) Ahlholm (Thoresen, Olsen), 2-6 (48.27) Jacob Leslie Newton (Thoresen, Ahlholm), 2-7 (52.33) Rønnild (Prapavessis, Crane), 3-7 (58.41) Kristian Kucera (Robin Olsen-Syversen, Marius Carho Hansen).

Utvisninger: Grüner 4 x 2 min., Storhamar 6 x 2 min.

Sparta – Lillehammer 1-4 (1-1, 0-1, 0-2)

1. periode: 0-1 (4.03) Nick Dineen, 1-1 (11.22) Henrik Knold (Martin Grönberg, Kristian Østby).

2. periode: 1-2 (36) Håkon Stormli (Jacob Noer).

3. periode: 1-3 (52) Stormli (Brendan Ellis, Sondre Bjerke), 1-4 (57.55) Juliuz Persson.

Utvisninger: Sparta 4 x 2 min., Lillehammer 3 x 2 min.

Narvik – Frisk-Asker 1-4 (1-1, 0-2, 0-1)

1. periode: 1-0 (5.27) Joachim Engesveen (Marcus Nordlund, Jacob Gerard Bolton), 1-1 (11.23) Viktor Granholm (Mats Frøshaug, Marcus Oskarsson).

2. periode: 1-2 (22.12) Phil Marinaccio (Alexandre Lavoie, Hampus Gustafsson), 1-3 (22.28) Sebastian Johansen (Frøshaug).

3. periode: 1-4 (59.36) Gustafsson (Anders Bastiansen, Mikael Dokken).

Utvisninger: Narvik 9 x 2 min., Frisk-Asker 5 x 2 min.

Spilt tirsdag: Vålerenga - Stavanger Oilers 3-2