Manglerud ga serielederen følge til døra

(Manglerud Star - Stavanger Oilers 2-3). Anført av nykommer Corey Elkins fra NHL skulle bunnlaget få ny energi. Det fikk dem. Men ble likevel poengløse mot serielederen på en kveld de hadde fortjent mer.

Manglerud Star er det klare bunnlaget på tabellen, men viser i enkeltkamper at de kan utfordre alle. Laget gikk friskt ut i Manglerudhallen søndag og tok ledelsen etter to minutter. Mathias Trygg tok seg en lang runde bak mål før han fant Gustaf Berling med pasningen og satte pucken i mål.

Så ikke ut som serieleder

Det har vært mye intern støy i Manglerud Star etter den svake seriestarten, men denne kvelden hadde de samlet seg. Corey Elkins har scoret i NHL og fikk sin debut mot landets beste lag. Han viste i glimt hva han kan bidra med.

Stavanger Oilers så ikke ut som noen serieleder i første periode, men fikk pirket inn utligningen etter drøyt sju minutter da Mathias Trettenes fikk pucken forbi Star-keeper Oscar Fröberg.

Men hjemmelaget vant skuddstatistikken 10-7 i åpningserioden.

Craig Puffer måtte i utvisningsboksen og da satt det for Oilers i overtall midtveis i andre periode. Daniel Rokseth skjøt via en MS-skøyte, og retningsendringen satte keeper ut av spill.

Etter oppskriften

Og da Simen Talge på vakkert vis økte Oilers-ledelsen ytterligere, så det ut til at denne kampen skulle bli så oppskriftsmessig som de fleste hadde ventet.

Men Craig Puffer reduserte under et minutt etter Oilers ledelse og med 2-3 var det kamp igjen før sisteperioden startet.

Og der viste MS at de hadde fortjent poent i denne kampen. Kjetil Marthinsen satte et skudd i tverrliggeren og laget kjørte en sluttoffensiv der Oilers-keeper Henrik Hoff fikk kjørt seg.

Heftige sluttminutter

Men da laget pådro seg en utvisning igjen to minutter før slutt, så oppgaven umulig ut. Det var den ikke. For Manglerud ville ha poeng og presset på videre. Da også Oilers pådro seg utvisning ble det fullt kjør i sluttminuttet. To Oilers-køller brakk i kaoset, men skuddene mot Oilers-buret gikk ikke inn.

Det er kansje derfor Stavanger-laget er serieleder når de vinner også kamper som dette.

Null poeng, men kraftig forbedring!

Manglerud Star – Stavanger 2-3 (1-1, 1-2, 0-0)

Manglerudhallen: 410 tilskuere.

Mål:

1. periode: 1-0 (1.59) Gustaf Berling (Mathias Trygg), 1-1 (7.18) Mathias Trettenes (David Morley).

2. periode: 1-2 (21.31) Daniel Bøen Rokseth (Nicolai Bryhnisveen), 1-3 (29.23) Simen Talge (Rokseth), 2-3 (30.26) Craig Joseph Puffer (Håkon Nilsen, Anthony Michael Bretzman).

3. periode: Ingen.

Utvisninger: Manglerud Star 5 x 2 min., Stavanger 5 x 2 min.

Grüner – Narvik 1-5 (0-0, 1-1, 0-4)

Grünerhallen: 213 tilskuere.

Mål:

1. periode: Ingen.

2. periode: 0-1 (24.39) Casper Santanen (Marcus Nordlund, Wade Murphy), 1-1 (27.45) Jesper Öhrvall (Marius Carho Hansen, Jens Holstad).

3. periode: 1-2 (41.48) Murphy (Connor Hurley, Kåre Benjamin Byrkjeland), 1-3 (51.34) Murphy (Svein Petter Falk-Larssen, Hurley), 1-4 (53.55) Tomas Laiho Trondsen (Sarawut Phasookwong), 1-5 (56.21) Artur Niskakangas (Simen Løvhaug Hansen, Byrkjeland).

Utvisninger: Grüner 8 x 2 min. og 1 x 10 min., Narvik 7 x 2 min. og 1 x 10 min.

Spilt lørdag: Frisk-Asker – Vålerenga 2-0, Stjernen – Sparta Sarpsborg 5-3, Lillehammer – Storhamar 3-2.