Sport

Mange spillere vil til Lyn

Lyns trener får henvendelser hver dag fra spillere som ønsker å komme til klubben. Nå har han opprykksplanen klar før sesongstart i 3. divisjon.

Lørdag starter sesongen for Lyn og 3. divisjon. Da skal Lyn til Tønsberg. Et hardtsatsende Tønsberg.

– De har forsterket en del i vinter og satser. Tønsberg vil bli å finne der oppe og det blir en tøff kamp, sier Lyn-trener Bent Inge Johnsen til Dagsavisen før en sesong der fansen nok en gang forventer opprykk.

Lyn skulle rett opp var budskapet da klubben ble slått konkurs i 2010. Etter litt fram og tilbake startet Lyn i 4. divisjon. To år etter var klubben i 2. divisjon, men rykket ned igjen. I 2016 vant Lyn serien, men rykket ikke opp på grunn av omlegging av serien.

Les også: Da Oslo-fotballen skapte legender

Opprykk

For to år siden glapp opprykket i siste kamp. Forrige sesong var det et tap mot Skjervæy i nest siste runde som stanset drømmen om opprykk. Denne sesongen er Lyn altså i 3. divisjon avdeling 2.

Her møter Lyn igjen Frigg som stakk kjepper i opprykkshjulet i fjor, men også Vålerenga 2, Lokomotiv Oslo og Ready. Og det blir en jevn avdeling, tror trener Bent Inge Johnsen.

– Det vil bli tett i toppen blant de fire-fem beste. Det kommer til å bli jevnt og tøft, Målet vårt er å være med i toppen helt inn. Det skal bli artig å få vist oss fram nå, sier Johnsen til Dagsavisen.

Les også: Hoff sikker på at Lyn blir topplag igjen

Lang karriere

Bent Inge Johnsen har en lang karriere som spiller i Bodø/Glimt, Rosenborg og Odd. Han har også spilt Champions League for Rosenborg, mot Real Madrid.

Johnsen har de siste årene trent forskjellige lag i Gjelleråsen. Før det var han hovedtrener i Eidsvold Turn og før det igjen assistenten til Kåre Ingebrigtsen i Bodø/Glimt.

Les også: Skigruppa i Lyn: Størst og best i verden

Bygge lag

I Lyn får han jobbe med unge talenter i en klubb som nå har vedtatt å satse langsiktig og bygge lag igjen.

– Akkurat nå er det ingen heltidsansatte i Lyn 1896. Vi må bygge både lag og organisasjon, sier Johnsen om elitedelen av Lyn.

De siste sesongene har det vært mange spillere innom Lyn. Det skal det bli en slutt på nå.

– Ja. Det er vedtak i styret på hvordan klubben skal drives og det tenkes langsiktig. Det vil ikke bli like stor gjennomtrekk i år. Kontinuitet er en viktig del for at en gruppe skal bli bedre, forklarer Johnsen.

Spillestilen er 4-3-3 med kjappe overganger og en lagmaskin med lojale spillere som gir jernet begge veier. Her skal det jobbes for laget. Et attraktivt lag, skal vi tro Johnsen.

– Det går ikke en dag uten at jeg får to til seks henvendelser fra unge spillere som vil til klubben, sier han.

Johnsen vil ikke trekke fram enkeltspillere på årets Lyn-lag, men kaptein og midtstopper Benjamin Nessjø Nyheim blir en viktig mann med sine 195 centimeter.

– Også har vi noen unggutter som har kommet opp som vil dra nytte av å spille med en så god og rutinert spiller som Benjamin, sier Johnsen, som er optimistisk før det hele sparkes i gang.

– Sportslig skal vi være i en posisjon der vi er med og kjemper om opprykk, slår Johnsen fast.

Les kommentar: Hva i alle verden?! Lyn rykket ikke opp. Jeg visste allerede på bussen etter matchen mot Korsvoll, at dette kommer jeg til å bruke lang tid på å fordøye.

Mer fra Dagsavisen