Manchester City har anket mesterligastraffen

Idrettens voldgiftsrett (CAS) bekrefter å ha mottatt Manchester Citys anke i kjølvannet av den to år lange utestengelsen fra mesterligaen i fotball.

City-ledelsen hadde frist på seg til mandag med å anke beslutningen fra Det europeiske fotballforbundet (Uefa). Onsdag bekreftet CAS at aken er levert og ligger til behandling.

– Det er ikke mulig på nåværende tidspunkt å anslå når en endelig dom i denne saken kan foreligge, heter det i en uttalelse fra voldgiftsretten i Lausanne.

Det er ikke kjent om Manchester City vil anmode Uefa-ledelsen om at det blir gjennomført en åpen høring i saken. Partene kan komme til en enighet i saken utenfor det idrettslige rettssystemet.

Les også: Alle managere får sparken

Økonomisk regelverk

Manchester City er ilagt to års utestengelse fra mesterligaen som følge av brudd på fotballens økonomiske regelverk. Klubben er også anklaget for ikke å ha samarbeidet i forbindelse med etterforskningen som har pågått det siste snaue året.

Blir straffen opprettholdt blir den engelske fotballgiganten først å se i turneringen igjen i 2022. Straffen påvirker riktignok ikke deltakelsen i mesterligaen i inneværende sesong.

Ved siden av utestengelsen er City bøtelagt med 30 millioner euro, tilsvarende rundt 300 millioner kroner.

Lekkede interne dokumenter publisert i det tyske magasinet Der Spiegel i november 2018 viste at Manchester City lurte UEFA ved å blåse opp størrelsen på sponsoravtaler inngått for perioden 2012 til 2016. Klubben skal heller ikke ha vært åpen om hvor den fikk sine inntekter fra.

City-ledelsen har aldri stilt spørsmål ved de aktuelle dokumentenes ekthet. (NTB)

Les også: United-fan (10) skrev brev til Jürgen Klopp: «Dere vinner for mange kamper». Så fikk gutten svar