Malmö drømmer stort. Sarpsborg kan forstyrre

Malmö FF vil avansere i Europa og ta medalje i Allsvenskan. Og hva med Zlatan?

 

Malmö-trener Uwe Rösler vil bygge stort og i den planen inngår seier over Sarpsborg08 i kveld og over Elfsborg i siste runde i Allsvenskan søndag. Malmö har los på bronseplassen som gir plass i Europaligaen også neste år.

– Vi ser hvilken verdi det er i Europaligaen. Og nå ser vi bare muligheter, sier Rösler til Aftonbladet foran to kamper som kan bli helt avgjørende for hvordan det kommende året vil se ut for de lyseblå.

Zlatans invitt

Samtidig ga Zlatan Ibrahimovic et intervju i Los Angeles i forbindelse med sin nye bok, der han nevner Malmö som et av alternativene på tampen av sin karriere.

– Jeg och MFF har en spesiell relasjon. Jeg kommer aldri til å stenge døren for Malmö, sa en som vanlig kryptisk Zlatan til Aftonbladet i Los Angeles i går.

Kanskje han blir klarere når han kommer til den svenske «Fotbollsgallaen» mandag.

Akkurat den spekulasjonen lar klubben ligge. Men både Malmö og Zlatan Ibrahimovic vet godt hvor han ble skapt som fotballspiller.

Sterk borteseier

Sarpsborg-trener Geir Bakke tenker ikke på Zlatan, men på hvordan Sarpsborg kan ta med seg poeng fra enda en vrien bortekamp i kveld.

Europaligaen har vært høstens suksesshistorie i Sarpsborg, mens det har kladdet stygt i serien. Sist helg ble det 0–0 mot Vålerenga i Oslo, mens Malmö slo erkerival IFK Göteborg 3–0 på bortebane. Et sterkt resultat.

Alle kan avansere

Tre runder gjenstår i Europaligaen i en gruppe der alle de fire lagene har sjanse til avansement.

Sarpsborg 08 har to av de tre gjenværende på bortebane (mot MFF i kveld og Genk 13.12), mens de har Besiktas igjen hjemme 29. november.

Et avansement betyr ytterligere titalls millioner i inntekter, men det er ikke Sarpsborgs fokus akkurat nå.

Den sene utligningen mot Malmö (1–1) i hjemmekampen åpnet helt nye muligheter foran innspurten.

Tusen supportere

Og for Sarpsborg 08 har dette førsteprioritet.

– Kampen mot VIF var framgang defensivt, og noe på bygge på foran kampen mot svenskene, sa Bakke etter kampen i Oslo.

Om lag 1.000 Sarpsborg-supportere har billett til kveldens kamp i Malmö, opplyser mediesjef Ann Cathrin Juul til Dagsavisen.

PS. Klubben har ansatt Erland Johnsen som utviklingssjef. Han kommer fra jobben som landslagssjef for G16.