Målfest i Groruds første test

Grorud-trener Eirik Kjønø var bare middels fornøyd etter seieren mot Lørenskog i sesongens første treningskamp.

Bilde 1 av 2

– Ja, jeg er sånn middels fornøyd. Vi scorer fire mål, og kunne ha scoret flere, men slipper inn tre og kunne ha sluppet inn flere. Det er svakt, men som forventa, sier Kjønø til Dagsavisen etter 4-3-seieren mot Lørenskog på Rolvsrud lørdag formiddag.
Og det var tidligere Grorud-gutter som holdt på å stjele seieren for Lørenskog. Først ut var Ole-Marius Forsberg, som lurte ballen i mål langs bakken fra rundt 20 meter, men kun minuttet senere fikk Grorud straffespark, og Elias K. Hagen ulignet. Til tross for at det skiller en divisjon mellom Lørenskog (3. divisjon) og Grorud (2. divisjon) så det ikke slik ut i de første 45 minuttene, og lagene gikk til pause med et helt fortjent uavgjortresultat.

Scoret mot gamleklubben

Som vanlig ble det gjort mange bytter, og etter hvilen satte Kjønø inn Magnus Lankhof Dahlby. Han brukte ikke mange minuttene før han kopierte Forsbergs scoring og lurte ballen ned i samme hjørne (til venstre for keeper) fra rundt 20 meter. Ti minutter senere var det nok en gang duket for en gammel kjenning på Grorud. Zirak Ahmed ble sendt fra Grorud til Lørenskog i høst, og svarte med å utligne på lekkert vis i det 59. minutt. Ahmed tok elegant ned en flott tversoverpasning og dunket ballen i mål til 2-2.
– Det er en flott pasning og jeg får et bra touch og skyter med vrista, smilte Ahmed da Dagsavisen snakket med han etter kampslutt.
Med ledelsen varte ikke lenge, og Grorud tok igjen føringen ved Kevin Mankowitz som spilte sin første kamp etter returen fra Skeid.

Angrer ikke

Grorud festet stadig et bedre grep om kampen, men da Zirak Ahmed fikk ballen på kanten av 16-meteren klemte han til med vrista igjen. Denne gangen traff han ikke like bra og skuddet gikk rett på keeper Emil Gundlach Ødegaard. Men den glatte ballen sklei ut av hanskene på Groruds sisteskanse, og Ahmed kunne juble for mål nummer to, og utligning mot gamleklubben.
– Det er alltid gøy å score to mål, og vise at du hadde noe der (i Grorud) å gjøre. Det andre målet er litt flaks, men man må skyte for å score, presiserer Ahmed.
Det er Kjønø helt enig i.
– Ja, du kan si det kanskje er litt flaks, men han scorer to mål i dag. Han er en god spiller. Zirak spiller en god kamp, slår Kjønø fast.
 Angrer du på at du lot han gå?
– Neida, ler Kjønø og legger kjapt til:
– Det er mange gode spillere på Lørenskog som har vært i Grorud før, flere av dem ser vi her i dag. Det er veldig fine gutter som jeg håper lykkes, og kanskje får vi se dem i Grorud igjen en gang.
Det så lenge ut til at Lørenskog skulle klare 3-3, men fem minutter før slutt falt avgjørelsen da også Magnus Lankhof Dahlby satte inn sitt andre for dagen, og med det sikret Grorud seieren.
– Dahlby var veldig god i dag, han ser bra ut, slo Kjønø fast etter kampen.
I løpet av kampen hadde Grorud i alt fire spisser på banen; Fredrik Pettersen, Oliver Valaker Edvardsen, Magnus Lankhof Dahlby og Nikolai Jacobsen.

Godt forarbeid

Sistnevnte er et eget produkt som kommer fra U21-laget. Og det var han som hadde forarbeidet til den avgjørende scoringen da han kjempet til seg en ball inne i 16- meteren og serverte Dahlby.
– Han har vi veldig tro på. Han har god timing og rask inn i bakrom. Han er 18 år og har trent med oss i hele vinter, og skal trene med oss videre også, sier Kjønø.
Kampen mot Lørenskog ble framfor alt en god bekreftelse for Kjønø på at det offensive er på god vei. Nå må det begynne å jobbes med det defensive.
– Det er mye som er bra, spillerne har kommet langt i forhold til form og fag. Vi er i rute i forhold til de tinga vi har jobba med. Vi har ikke jobba så mye med forsvarsspillet så det ser litt rart ut og spillerne er ikke helt sikre på hva de skal gjøre. Men det kommer, sier Kjønø klart.

Middels fornøyd - begge to

– Alle som spiller i dag er med og skaper sjanser, så må vi bli enda råere defensivt. Jeg er fornøyd, men vi har mye å jobbe med, legger han til.
For Zirak Ahmed og Lørenskog er utfordringa mye av det samme.
– Vi scorer tre mål. Det bør holde, men det gjør det ikke i dag. Det er veldig dårlig defensivt. Det er sikkert mange som ikke har trent ordentlig, og man kan kanskje ikke forvente så mye av gutta akkurat nå. Men man ser hva vi sliter med, og det må vi jobbe med, sier han til Dagsavisen og legger til:
– Men kommer vi til like mange sjanser i sesongen vil det gå bra i 3. divisjon. Mot Vålerenga 2 i den første treningskampen vant vi 1-0 og var best defensivt. Får vi til begge deler kan vi være med å kjempe om opprykk i år, tror Ahmed.