Sport

Må være i kvartfinale-form om fire måneder

LSK Kvinner-trener Hege Riise sier den historiske kvartfinalebilletten i mesterligaen er en milepæl som også betyr mye for norsk kvinnefotball.

Av Mia Becker

Kanarifuglene kunne slippe jubelen løs da de tok seg videre til sin første mesterligakvartfinale i klubbens historie etter å ha slått Brøndby 3-1 sammenlagt onsdag. LSK-trener Hege Riise mener det viser at klubben er på riktig vei.

– Det å drømme litt større enn toppserien og være i de store turneringene, samt være gode forbilder, sender gode signaler til jentene som kommer etter, sier Riise til NTB.

– Vi har jobbet for dette lenge. Dette er en anerkjennelse av den jobben vi legger ned, legger hun til.

Deilig å være norsk i Danmark 

Etter 1-1 i første kamp var LSKs kvinner nødt til å score mål i Danmark for å sikre videre avansement i mesterligaen. Hjemmelaget var best i første omgang, men etter hvilen kom den forløsende scoringen ved Anja Sønstevold.

Bare åtte minutter senere satte LSK spikeren i kista. Reiten var nok en gang regissøren bak det hele, og Synne Skinnes Hansen sørget for 2-0 til Lillestrøm.

Dermed måtte Brøndby score tre mål på et kvarter for å gå videre, en oppgave som ble for tøff for hjemmelaget.

– En hard nøtt 

Trener Riise drømmer allerede om å komme seg gjennom kvartfinalene i mars neste år. At de kampene ikke spilles før om flere måneder, kan samtidig gi flere utfordringer.

– Vi må beholde kjernetroppen vår, og vi trenger en større tropp enn det vi har hatt i år for å matche den konkurransen vi får i 2019 med mange kamper, sier hun.

– Samtidig må vi også planlegge og gjøre det beste vi kan for å tilrettelegge for best mulig kampform. Det har vi visst om lenge, så det er en utfordring vi bare må ta.

Reiten blir i LSK 

Guro Reiten, som skal være på listen til flere store klubber, storspilte i åttendedelsfinalen mot Brøndby. Etter seieren var hun klokkeklar overfor  Romerikes Blad at hun ikke kommer til å forlate klubben før kvartfinalene. Det mener Riise blir viktig for klubben.

– Det er viktig for oss, og det er viktig for henne, både landslagsmessig og klubbmessig. Det å ha en oppkjøring som man kjenner til, tror jeg er utrolig viktig, sier hun til NTB.

LSK-treneren påpeker at Reiten er en sentral og viktig spiller for klubben og laget. Samtidig er Riise tydelig på at de andre jentene også er viktig for Reiten.

– Hun er delaktig i målpoeng for oss hele veien, men det er et lag bak Guro også, som jobber for det vi har oppnådd sammen.

Har tro på seier 

I kvartfinalene venter et av Europas aller beste lag. Riise mener LSK må se det som en fordel at de aldri har spilt en mesterligakvartfinale tidligere.

– Vi har lite forventninger på oss, så vi kommer til å gå all-in. Vi må være så gode som vi kan være. Motivasjonen er det ikke noe å si på i alle fall.

Ifølge Riise er vinneren av torsdagens åttedelsfinale mellom Slavia Praha og svenske Rosengård den mest foretrukne motstanderen.

– Vi håper jo i utgangspunktet vi møter vinneren i den kampen. Resten av dem i potten er store lag. Vi får se når vi kommer så langt. Det blir en hard nøtt, men vi er kapable til å vinne, poengterer Riise.

Trekningen av kvartfinalene gjøres neste fredag. (NTB)

Mer fra Dagsavisen