Sport

Må ta snarlig Udahl-beslutning

Vålerenga bekrefter sterk interesse for Åsane-spissen Henrik Udahl. Men først må Dag-Eilev Fagermo og co. ta en endelig beslutning rundt måltyven.

Dagsavisen skrev torsdag om 24 år gamle Udahl, som ifølge Haugesunds Avis har bestemt seg for å returnere til Valle. Medier som VG og Nettavisen har også omtalt Udahl-interessen, og overfor VG antyder spissen at han ikke vil se mørkt på å spille annenfiolin bak Vidar Örn Kjartansson. VIF-sportssjef Jørgen Ingebrigtsen røper følgende om Udahl-situasjonen fredag:

– Udahl er superaktuell og superinteressant. Men vi må bestemme oss. Vi har fått en følelse fra hans folk om at han nærmer seg en beslutning. Så vi er også nødt til å ta en beslutning, sier Ingebrigtsen til Dagsavisen.

Udahl ble toppscorer i Obos-ligaen forrige sesong med sine 19 ligamål på 29 kamper. Etter det har klubber både i Eliteserien og Obos-ligaen ligget langflate etter toppscoreren.

Les også: Hevder Udahl har bestemt seg for VIF-retur (+)

– Tvang oss til å være konkret

– Haugesund Avis melder at han har bestemt seg for Vålerenga?

– Stemmer det, blir jeg veldig glad. Da blir det jo veldig enkelt å forhandle – hvis det kommer dit. Nå skal vi ta en beslutning først. Om det blir i dag eller i helgen, vet jeg ikke ennå.

Sportssjefen sier ting har skjedd fort rundt den tidligere VIF-spilleren.

– Da vi leste i avisen at ting begynte å materialisere seg rundt ham, tvang det oss til å være konkret selv. Så det er som jeg sier, vi må bestemme oss. Men når det er Vålerenga-spillere som har tatt rundturen, stått på og gjort det bra, må vi ta oss tid til å se på det. Så langt har vi ikke hatt helt match på de andre tingene vi har sett på. Udahl er mer en klar rollespiller på spissplass, ikke en type kant/spiss, som vi har snakket om. Men nå jobber vi med en beslutning. Den må vi rekke å ta før det er for seint, sier Ingebrigtsen.

Les også: Nielsen på Vålerengas ønskeliste (+)

Nielsen og øvrige på listen

Henrik Udahl var i VIF-systemet i tre år mellom 2013 og 2016, der han fikk én kamp for førstelaget i cupen mot Løten. Den endte i scoring, og Udahl har derfor scoret i samtlige kamper han har spilt for Vålerenga, og nå kan 24-åringen få muligheten til å prøve å opprettholde den statistikken.

Vålerenga jobber også med andre spillere. Tidligere fredag skrev Dagsavisen om interessen for Håvard Nielsen. VIF jobber med ulike spor på markedet før sesongstart.

– Vi er ikke så veldig nært, egentlig. Vi har spillere på blokken som vi tror kunne hevet troppen og laget. Men akkurat nå oppleves det ikke som at det er noe særlig interesse for dialog på et par av de spillerne vi har sett oss ut som spennende. Det er litt stillstand, men vi håper jo at det skal endre seg. Begge spillerne har U-landslagserfaring fra alle nivå, så det hadde vært fine tilskudd. Men det er mange parter involvert, påpeker Ingebrigtsen, som ikke ønsker å kommentere konkrete navn.

– I tillegg har vi parallelle prosesser som vi også kan intensivere hvis vi ønsker det, sier sportssjefen.

Mer fra Dagsavisen