Sport

Må skifte klubb

CARDIFF: Mats Møller Dæhli har ikke startet i en klubbkamp siden september. Nå tror lokalpressen han blir solgt.

Mens landslaget har blomstret med en inspirert Mats Møller Dæhli som en av motorene, har pila pekt motsatt vei på klubblaget. Under seriekampen tirsdag kveld var han ikke engang i stallen. Den nye Cardiff-manageren Russel Slade mener Dæhli ikke passer inn i hans 4-4-2 system.

På tribunen

Da laget reiste til Bolton tirsdag (tap 0-3) var Dæhli i 20-mannstroppen, men ikke blant de 18 som ble registrert til kamp. Derfor måtte han se oppgjøret fra tribunen.

Landslagssjef Per-Mathias Høgmo er ikke veldig bekymret, men ser at denne situasjonen ikke bør vare.

- Mats har vært god i de siste landskampene, men det er selvfølgelig viktig at landslagsspillerne slipper til i sine klubber. Så denne utviklingen følger vi, sa Høgmo da han tok ut landslagstroppen til kampene mot Estland og Aserbajdsjan.

Dæhli har spilt ni av de fjorten landskampene Høgmo har ledet Norge,

Selges i januar

Journalisten Steve Tucker, som følger Cardiff for nettsiden Wales Online, tror Dæhli forsvinner fra Cardiff når overgangsvinduet åpner i januar.

- Klubben har allerede fått noen hevnendelser, men jeg vet ikke fra hvem, sa Tucker til NTB i går. Dæhli har kun spilt åtte kamper for Cardiff i høst.

Det store veiskillet kom da Ole Gunnar Solskjær ble avskjediget. Da forsvant også Magnus Wolff Eikrem ut av spillertroppen. Han har ikke vært i nærheten siden. Både Eikrem og Dæhli spilte sammen på Manchester Uniteds ungdomsakademi for noen år siden.

- Jeg har tett dialog med begge spillerne, sier Per-Mathias Høgmo, som også har måttet vrake Wolff Eikrem fra landslaget etter at han ikke lenger spiller for klubblaget sitt.

Men han oppfordrer begge til å gi det de har på treningsfeltet for å vise at de vil kjempe om en plass på laget.

Supporterne skjønner ikke hvorfor Dæhli ikke benyttes mer.

Av alle Ole Gunnar Solskjærs «norske» kjøp, er det bare Dæhli de har omfavnet. Han har imponert med sin teknikk og overblikk.

Mats Møller Dæhli vil selv ikke si oe om situasjonen nå. Men han er både frisk og spillerklar.

Og landslagspausen i neste uke kommer i så måte beleilig for ham.

PS. Ole Gunnar Solskjær har ennå ikke blitt enig med Cardiff om sin kompensasjon etter at han fikk sparken. Det kan ende i en rettssak.

reidar.sollie@dagsavisen.no

Mer fra Dagsavisen