Sport

Må perse for å nå VM-kravet

Karoline Bjerkeli Grøvdal vil til VM i Beijing i slutten av august, og hun håper å løpe så raskt på Bislett i kveld at hun allerede da sikrer Beijing-billetten.

Av Per-Kristian Eriksen

For å komme med til VM på 5000 meter må hun løpe raskere enn noensinne. Persen hennes er på 15.24,86, mens VM-kravet er på 15.20,00.

– Jeg håper å løpe bra, men kommer nok til å åpne litt roligere enn de aller beste. Jeg håper at jeg kan løpe ned mot personlig rekord, for det er jo persen og VM-kravet som først og fremst er målene mine her på Bislett, forteller hun til NTB.

Hun kommer i alle fall til å løpe i et felt der farten skulle bli bra nok, for Genzebe Dibaba satser på verdensrekord, noe som betyr at hun må løpe under 14.11,15.

Det er tiden søsteren Tirunesh Dibaba løp på i 2008, og også den tiden ble oppnådd på den legendariske norske friidrettsarenaen.

Egen heiagjeng

Grøvdal stiller på Bislett med egen heiagjeng ledet av kjæresten Vladimir Vukicevic, for han skal ikke løpe på Bislett.

– Nei, jeg skal være tilskuer denne gangen og kose meg med god friidrett. Ja, også kommer jeg selvsagt til å heie litt ekstra på Karoline, sier han til NTB

Og det kan Bjerkeli Grøvdal trenge, for selv om hun har trent bra og kommet godt i gang med sesongen, krever det sin kvinne å sette pers.

– Dersom jeg klarer det, vil jeg være superfornøyd. Det er jo også veldig spennende med det feltet som skal løpe 5000-meteren her, sier Grøvdal.

– De løpene jeg har vært gjennom i år, tyder på at jeg er i form til å kunne ta VM-kravet, så jeg håper jeg får det til på Bislett og får den gode følelsen jeg har hatt hele dette året. Jeg vet at formen er god, og har fått bra med selvtillit etter den starten jeg har hatt på sesongen. Jeg er i hvert fall ikke redd for å gå inn på banen torsdag, legger hun til.

Ingenting er umulig

Genzebe Dibaba sier at ingenting er umulig. I og med at søsteren hennes klarte å sette verdensrekord på Bislett, er hun sikker på å klare det selv også, og dermed kan hun trekke med Karoline Bjerkeli Grøvdal til ny personlig rekord og VM-plass.

– Jeg håper det blir mye folk og bra med trykk. Det er jo et verdensrekordforsøk. Jeg håper er at heatet deler seg i to ganske raskt, så kan det bli både pers på meg og verdensrekord i det samme heatet. Det hadde vært veldig fint, sier Grøvdal.

Det er ingen tvil om at hun står foran sesongens første store test, og optimismen er stor.

– Hvordan ser resten av sesongen din ut?

– Superleague og VM er de to stevnene som er viktige i år, men jeg håper også at jeg kan få med meg noen av de andre Diamond League-stevnene med 5000 meter på programmet. Noen andre stevner utover det er det også, ikke minst NM, sier hun.

– Så konkurransetreningen blir god utover sommeren?

– Ja, det blir i alle fall ikke noe problem å få nok løp og konkurranser før VM, avslutter Bjerkeli Grøvdal overfor NTB. (©NTB)

Mer fra Dagsavisen