Sport

Lyns toppscorer: - Vi kan ta poeng mot VIF og LSK også

(Røa - Lyn 1-3). Lyn kom under, men snudde kampen og sikret seieren på overtid i vestkant-derbyet lørdag. Bare teori kan holde Røa i Toppserien nå.

Av Håvard Sollie

RØA KUNSTGRESS (Dagsavisen): Lyn tok i ettermiddag den korte turen til Røabanen for en ufattelig viktig kamp i nedrykksstriden i Toppserien. En skjebnesvanger dag for begge lag, der Lyn gikk seirende ut og sikret seg mot direkte nedrykk, siden Kolbotn tapte mot Sandviken omtrent en time etter at det var slutt på Røa.
Og med 4-0-seier like før landslagspausen var moralen høy i Lyn-laget, men dette ble satt på prøve da Røa gikk opp i ledelsen.

Forsvarssjefen

Trine Skjelstad Jensen er forsvarssjefen som sier at laget ikke ble særlig forstyrret av det tidlige baklengsmålet, men er lettet over at laget får uttelling nesten umiddelbart:
- Vi fikk en tidlig kalddusj, men jeg synes det er veldig stort at vi snur det såpass fort, vi hadde alltid troa på å komme tilbake. Ettersom at Røa la seg så lavt og lot oss ha mye ball fikk vi det kampbildet vi ønsker oss, og jeg føler vi har god kontroll.
Stoppermakker Iselin Sandnes Olsen er av samme oppfatning:
- Kampen startet annerledes enn vi hadde sett for oss, Røa la seg lavt og lot oss ha mye ball, vi hadde sett for oss et høyere press fra dem. Derfor kunne vi fokusere på det vi hadde tenkt å gjøre der ute.
Bare noen få minutter etter baklengsmålet var kampen snudd. Først var Emilie Raaum Closs sist på ballen på et innlegg fra Camilla Linberg, deretter kom sistnevnte fri inne i boksen, keeper reddet skuddet, men Sofie Tunes var våken på returen.

Linbergs lille hat trick

I andreomgang økte trykket og intensiviteten. Camilla Linberg utgjorde en større del av angrepet til Lyn. Det ble mindre etablert angrepsspill, mye frispark og andre stopp i spillet. Linberg mener stundens alvor kan ha påvirket flere enn bare spillerne.
– Skulle du hatt straffe tidlig i andreomgang?
– Ja! Jeg vet ikke hva dommeren tenkte, kanskje hun ble påvirket av presset. Det var hektisk utpå der.
Linberg jager som kjent toppscorertittelen, men i dag ble det andre målpoeng:
– Skal vi kalle det tre assists fra deg?
- Ja, det synes jeg. Men det viktigste er at laget skinner, ikke bare jeg, hehe!
På overtid satte Skjelstad Jensen inn 3-1 med et hodestøt på innlegg fra Linberg, og det etter å ha stanget uttalllige baller ut av egen boks det siste snauet kvarteret av kampen.
- Det var sykt deilig å få den på slutten. Nå ser vi fremover mot VIF og LSK, jeg har troa på at vi kan ta poeng mot begge.
- Vi har ett bein i neste sesong så vi bare kjører på, supplerer Sandnes Olsen.

Lyn kan med seieren sikre fast plass ved at de også passerte Kolbotn. Bare det siste laget i ligaen rykker rett ned, mens det nest siste laget skal ut i kvalifisering mot toerlaget fra 1. divisjon.

Fem serie- og cupgull

Røas damelag, også kalt "Dynamite Girls", er det bare løskrutt igjen av. Laget som har vunnet flest titler av alle lag i Oslofotballen, uansett kjønn, fem seriegull og fem cupgull, er på vei ned for første gang etter deres storhetstid.

Veterantrener Geir Nordby har ledet dem til "The Double", han kan også lede dem ned i 1. divisjon.

Lyns neste oppgave er Vålerenga på Kringsjå om en uke. Da kan Lyn påvirke gullkampen i Toppserien også.

PS. Ett år på nivå to var nok for Stabæks fotballkvinner. Lørdag ble opprykket til Toppserien sikret etter hele 7-0 over KIL/Hemne.

KAMPFAKTA

Toppserien kvinner lørdag:

Røa - Lyn 1-3 (1-2)

Røa kunstgress: 200 tilskuere.

Mål: 1-0 Katrine Emilie Winnem Jørgensen (11), 1-1 Emilie Raaum Closs (16), 1-2 Sofie Mykkeltveit Tunes (20)

Dommer: Marit Buhaug Folstad, Buvik IL

Gule kort: Frida Berg Lyshoel, Synne Masdal, Hanna Elizabeth Terry, Røa. Emilie Raaum Closs, Iselin Sandnes Olsen, Lyn.

Øvrige resultater lørdag: Klepp - Arna Bjørnar 2-1, Sandviken - Kolbotn 1-0.

Spilles søndag: 13.00: Rosenborg - Avaldsnes, 16.00: Vålerenga - LSK Kvinner

Trikkeligaen er en podkast fra Dagsavisen om oslofotball. Den kan høres på Apple Podcasts her, på Spotify her, eller der du vanligvis finner podkaster. I tillegg kan du høre den i spilleren under:

Mer fra Dagsavisen