Sport

Lyns lange reise endte i trepoenger: – Vi vant for dem som reiste helt opp hit

(Norild – Lyn 3-4) Lyn ledet 4-1 etter effektivt dødballspill, men slapp hjemmesterke Norild inn i kampen igjen. Likevel holdt bortelaget unna, til stor glede for tilreisende Lyn-supportere.

VADSØ (Dagsavisen): – Det er ekstremt imponerende at flere supportere tok turen opp hit. Det er bare å ta av seg hatten. Vi vant for dem som reiste helt opp hit, sier Lyn-målscorer Henrik Lehne Olsen til Dagsavisen.

Lyn hadde aldri spilt en seriekamp så langt nord – eller øst – før lørdagens møte med Norild i Vadsø.

– Ingen av oss har vært så langt nord før, humrer han.

Saken fortsetter under bildet

Tilreisende Lyn-fans feiret med spillerne etter kampslutt i Vadsø lørdag. Foto: Jørn H. Skjærpe

Tilreisende Lyn-fans feiret med spillerne etter kampslutt i Vadsø lørdag. Alle foto: Jørn H. Skjærpe

– Men det er fint å komme seg litt bort fra der man vanligvis spiller. Det er fint oppi her, det tror jeg resten av gutta også synes. Det er kjekt å få en skikkelig lagtur som dette, sier Lyn-profilen.

Saken fortsetter under bildet

###

Henrik Lehne Olsen jubler for sin scoring for Lyn lørdag. 

Les også: Dette venter Lyn mot overraskelseslaget fra Finnmark (DA+)

Sjokkåpning

Og  det ble ingen lett match for Lehne Olsen og lagkameratene. Hjemmelaget rystet nemlig Lyn fra start foran 280 tilskuere, i kaldt vær med vind og kun et par-tre plussgrader. Etter fem minutters spill lurte Marko Radulovic Lyn-forsvaret og prikket inn 1-0 til Norild.

Men Bent Inge Johnsens mannskap slo raskt tilbake. Etter 18 minutters spill utlignet Lyn. Et langt innkast skapte klabb og babb, og til slutt fikk Henrik Lehne Olsen kriget inn utligningen.

Lyn fikk blod på tann etter utligningen. Jonas-Aleksander Bakken fikk en god mulighet til å gjøre 2-1 kort tid etter utligningen, men Norild-keeper Håvard Tidemandsen var med på notene.

Til slutt måtte vertene kapitulere. Etter en corner nikket Lyn-kaptein Benjamin Nyheim inn 2-1 via Norilds Baboucarr Sarr. Bortelaget var i føringen.

Kort tid før pause scoret gjestene sitt tredje dødballmål for dagen. Emil Borkø var sistemann på ballen etter en Lyn-corner.

Saken fortsetter under bildet

###

Matchen inneholdt mange tøffe dueller. Lyn gikk til slutt seirende ut av oppgjøret i Vadsø.

Tabbe

Bent Inge Johnsens mannskap fikk en drømmestart på 2. omgang, og så ut til å koble et jerngrep om oppgjøret. Eirik Haugstad utnyttet en tabbe av Norild-keeper Tidemandsen, og plutselig sto det 4-1.

Men så raknet det for Lyn. Kun minuttet etter 4-1-scoringen, kvitterte Norild med 2-4. Radulovic brukte kneet (!) til å sende ballen i en bue over Lyn-keeper Joar Hedkvist Dale og inn i nettmaskene.

Lyn virket rystet, og etter en drøy times spill sørget hjemmelaget for mer nervøsitet i Bent Inge Johnsen og hans team. Innbytter Martin Skorstad curlet på vakkert vis inn 3-4 for Norild.

Lyn traff metallet like etter 3-4, men Norild fortsatte å jage utligningen. Helt på tampen fikk hjemmelaget fire cornere på rad, men Lyn-spillerne kjempet tappert og holdt unna. På en av dødballsituasjonene på slutten ropte hjemmelaget på hands, men uten å få gehør fra dommer Kim Rune Lydersen. Dermed kunne Lyn-spillerne – og 12-13 tilreisende fans fra Oslo – slippe jubelen løs på kunstgresset i Vadsø.

###

Norild kjempet for 4-4, men kom ikke nærmere enn Martin Skorstad (midten) sin 3-4-redusering på eget kunstgress.

Krever bedre effektivitet

– Jeg synes vi gjorde en veldig god og solid 1. omgang, der vi skapte mange sjanser. Vi burde ha scoret flere mål. Så fikk de plutselig 2-4-reduseringen, og da ble vi litt oppjaget. Vi fikk angrep på angrep imot. Jeg følte ikke at Norild skapte mange store sjanser, men de fikk det lille trykket. Vi må være lurere, mer effektive. Vi må drepe kampene når vi kan, sier Lyn-trener Bent Inge Johnsen til Dagsavisen.

Han er naturlig nok tilfreds med seieren. Norild hadde ikke tapt hjemme før lørdagens kamp.

– Vi var veldig lystne på å bli første lag som tok tre poeng her, og det klarte vi heldigvis. Vi skal henge med i toppen. Det er stort potensial i denne spillegruppen her, sier Johnsen.

Han roser lørdagens motstander.

– Norild er et litt uryddig lag, men de har voldsom entusiasme. Og de har noen spillere som har litt X-faktor, blant annet en del futsalspillere som er flinke feilvendt, til å holde på ball og til å sette opp medspillerne. Det var unødvendig at vi slapp dem inn i kampen igjen i dag, men det er et bra hjemmelag.

Saken fortsetter etter bildet

###

Lyn-trener Bent Inge Johnsen etter kampen mot Norild lørdag ettermiddag.

– Skammelig

Norild-trener Johan Rollstad irriterte seg over innsatsen i 1. omgang.

– Første omgang var skammelig for vår del. Vi sto med lua i hånda og så på at Lyn vant duell på duell. De kom med bølge på bølge. Så gjorde vi to bytter i pausen, og da fikk vi mer kontroll på det. Vi slapp inn et tullemål tidlig i omgangen, men vi tok over kampen mer og mer. Jeg føler vi gjør en sinnssyk god prestasjon etter pause, sier han til Dagsavisen.

– Så skal vi samtidig stikke fingeren i jorden. Lyn er et lag som jager opprykk, det må vi huske på. Men vi sto godt etter pause, og vi var til tider bedre enn Lyn. Det er jeg veldig fornøyd med, sier han.

– Ergerlig å slippe inn tre dødballmål?

– Absolutt. Måten vi sto med lua i hånda på før pause, er utilgivelig. Men vi tok grep (i pausen), og da ble det mye bedre, sier Norild-treneren.

Resultatet gjør at Lyn står med 13 poeng etter seks kamper. Dermed er Bent Inge Johnsen og co. med i tetkampen i 3. divisjon, avdeling 2. Norild står med sju poeng etter seks kamper.

Kampfakta: 

Norild – Lyn 3-4 (1-3)

Vadsø stadion, 280 tilskuere

Mål: 1-0 Marko Radulovic (5), 1-1 Henrik Lehne Olsen (18), 1-2 selvmål, 1-3 Emil Borkø (40), 1-4 Eirik Haugstad (47), 2-4 Radulovic (48), 3-4 Martin Skorstad (62)

Gule kort: Radulovic, Uros Vucenovic, Milos Vucenovic, Norild. Eirik Haugstad, Lyn.

Lyn: Joar Hedkvist Dale, August Tuastad Randers, Benjamin Nessjø Nyheim, Joakim Pedersen Strand, Mikkel Tveiten,  Eirik Laabak, Henrik Lehne Olsen, Emil Pretorius Borkø, Jonas-Aleksander Bakken (Demba Souleymane Traore fra 75.), Eirik Haugstad, Rasmus Gjemmestad (Haakon Hagen Aase fra 67.).

Mer fra Dagsavisen