Sport

Lyn tapte, men leverte en av årets beste kamper

(Lyn - Klepp 1-3). - Dette er noe av det beste vi har gjort i år, sier Lyn-reer Ole Johan Aas til Dagsavisen. Men det endte med nytt tap i kvinnenes toppserie.

Av Håvard Sollie

KRINGSJÅ KUNSTGRESS (Dagsavisen): To lag med mager poengfangst møttes på Kringsjå søndag. Det ble en jevn affære. Men igjen måtte Lyn se at en jevn kamp vippet feil vei. Poengene uteblir.

I førsteomgang kommer Lyn best i gang, men det er bortelaget som tok føringen.
15 mni.: 0-1 Klepp kom fri på høyre, Matilde Rogde forserer og driver ned mot linja, spilte 45grader ut til Elisabeth Terland kontant i mål. Flott scoring litt mot spillets gang.
Lyn leter lenge etter gjennombrudd, men sliter med å holde ballen i laget, Klepp skyter mye når de får sjansen. Lyn sliter med presset til Klepp, men det er ikke mye som skal til når de bryter gjennom.

Lyns toppscorer

36 min.:  1-1: ut av ingenting gir Klepp bort ballen i etablert angrep og Cathinka Tandberg spiller hurtig opp tilLyns toppscorer  Camilla Linberg som setter fart. Hun fører mot en ledende midtstopper og fyrer av fra nærmere 25meter. Tar keeper på senga og ballen seiler rett i mål!
I starten av andreomgang byr Lyn opp til kjappere entouchspill og broderinger spesielt på høyrekanten og målscorer Linberg er mye involvert. Sjansene lar dog vente på seg til omtrent halvveis i omgangen.
66 min.:  1-2: Klepp tar ledelsen på ny, denne gang på dødball. Etter et hurtig tatt frispark ligger plutselig ballen i ro midt i feltet, Matilde Rogde kaster seg fram og sender ballen i mål.
68 min.:  1-3: Klepp økerr så ledelsen. Kampens første målscorer, Elisabeth Terland vender opp og fosser fremover i mellomrommet, sender en markkryper utenfor keepers rekkevidde. Hardt for Lyn å få to kjappe imot.

Små marginer

- Jeg mener det er tilfeldigheter som avgjør. Det de gjør på 3-1 er kvalitet, men vi skaper også nok med sjanser, våre headinger og skudd kunne like gjerne gått i mål. De kom naturligvis til å også skape sjanser, vi visste det kom til å bli tight., sier Lyn-treneren.
Hjemmelagets  Camilla Linberg er kreativ og involverer seg mye overalt i banen, men befinner seg også endel alene i angrep for å lede de røde inn i kampen. Mot slutten setter Lyn inn Trine Skjelstad Jensen på topp og jentene finner henne ved flere anledninger. Det blir noen farligheter ut av det, særlig på innlegg, men dessverre for de røde, hun treffer ikke mål.
- Jeg syns ikke så mye gikk galt, vi visste det kom til å bli jevnt, er hovedtrener Aas sin oppsummering av kampen.
Dermed er Lyn fortsatt nest sist på tabellen etter bare en seier så langt i år.

PS. Lyns nye argentinske landslagsspiss, Mariana Larroquette, ble sittende på benken i hele kampen.

KAMPFAKTA

Toppserien fotball kvinner søndag, 10. runde:

Lyn – Klepp 1-3 (1-1)

Kringsjå kunstgress: 133 tilskuere.

Mål: 0-1 Elisabeth Terland (15), 1-1 Camilla Linberg (37), 1-2 Matilde Alsaker Rogde (65), 1-3 Terland (67).

Dommer: Sarah Fatemeh Zangeneh, Nordstrand.

Gult kort: Cathinka Tandberg, Emma Stølen Godø, Lyn.

Mer fra Dagsavisen