Lyn tapte i sluttminuttene. Har ett poeng på de siste sju kampene

(Kolbotn - Lyn 1-0). I 86 minutter var det riv og slit og spark og løp i bunnkampen på Sofiemyr. Så kom scoringen Lyn måtte unngå. Laget er sist i Toppserien, men har stor tro på å overleve.

Lagene hadde en seier hver foran dette oppgjøret og vinneren ville få et lite pusterom i bunnstriden.

Det er kun siste lag som rykker ned, mens nest siste lag må ut i kvalifisering.

- Den som mener fotball er moro, tar feil, sa Kolbotn-trener Aleksander Olsen til NRK rett etter kampslutt.

Misbrukte sjansene

For hjemmelaget ble det et stigende mareritt å se at sjansene ble misbrukt på løpende bånd. Ikke minst av matchvinneren Julie Hoff Klæboe som headet inn seiersmålet fire minutter før slutt. Det presise innlegget kom fra Johanne Fridlund.

Før dette hadde Klæboe både skudd og headinger som hun aldri traff riktig på. Da smakte det ekstra at hun ble matchvinner da endelig headingen gikk i mål.

- Alle har forventet oss sist. Og der er vi. Kolbotn var farligere enn oss foran mål, derfor vant de, oppsummerer Lyn-trener Ole Johan Aas, som fortsatt har tro på at laget skal klare seg.

To poeng opp, en kamp til gode

Opp til Røa på plassen foran er det bare to poeng og Lyn har en kamp mindre spilt.

Problemet til Lyn er at poengene i de jevne kampene glipper, som denne søndagen. Laget har tatt ett poeng på de sju siste kampene.

Lagets toppscorer Camilla Linberg kom aldri til avslutning denne dagen, men hun regisserte et farlig angrep i nest siste spilleminutt. Hun dro elegant av to spillere, la et presist innlegg som ble klarert ut, ballen gikk til Emilie Raaum Closs i god posisjon på sju meters hold, men skuddet ble blokkert i siste liten.

Minuttet etter fikk Closs fyre upresset av fra 16-meteren, men ballen gikk rett på keeper midt i mål.

Redninger på streken

Før alt dette var det Kolbotn som skapte mest, ikke minst en gedigen trippelsjanse etter en times spill. To ganger ble det reddet på streken før det siste forsøket gikk i stolperota og ut.

Lyn skapte ingenting før pause med sin originale oppstilling. Utgangspunktet var 5-4-1 der den ekstra midtstopperen Trine Skjelstad Jensen ble sendt opp som spiss når laget var i angrep. Det innebar mange slitsomme løpeturer på det tunge gressunderlaget.

Lyns første sjanse noterte vi først etter 53 minutter da Softe Tunes fikk fyrt av et skudd, men også det gikk rett på keeper.

Og det var lagets uftordring. Innleggene og avslutningene uteble. Camilla Linberg skulle ta innkast og frispark, men egne avslutninger kom hun aldri til.

Det hadde også sammenheng med Kolbotns solide forsvar der midtstopper Sara Lindbak Hørte framsto som kanskje banens beste spiller.

Lyn lever med at de er tippet og rangert sist og derfor hevdes det at slike tap ikke preger spillergruppa. Nå må de passe på at de har heng på Røa (som fikk sin andre seier for sesongen lørdag) til de møtes på Røabanen 31. oktober.

PS. Ny Lyn-spiller fikk sin debut denne søndagen: Laura Gashi kommer fra Rosenborg og kom inn to minutter før slutt.

Toppserien kvinner søndag, 11. runde:
Kolbotn – Lyn 1-0 (0-0)

Sofiemyr stadion: 150 tilskuere.

Mål: 1-0 Julie Hoff Klæboe (86).

Dommer: Henrikke Hom Nervik, Trygg/Lade.

Gult kort: Julie Hof Klæboe, Kolbotn.

Kolbotn (4-3-3): Siri Ervik - Nikola Emmeline Orgill (My Haugland Sørsdahl 82), Maja Maria Staubo Nordahl, Sara Lindbak Hørte, Marit Bratsberg Lund - Noor Hoelsbrekken Eckhoff, Tonje Pedersen, Kristin Holmen (Nathalia Jørgensen 70) - Johanne Fridlund (Ingrid Rokke Elvebakken 88), Julie Hoff Klæboe, Eline Hegg.

Lyn: (5-4-1): Kirvil Odden Sundsfjord - Emilie Bølviken (Laura Gashi 88), Joanna Aalstad Bækkelund, Trine Skjelstad Jensen, Iselin Sandnes Olsen, Cathinka Friis Tandberg (Anna Linnea Palm 88) - Emma Stølen Godø, Selma Ørstavik Hernes (Hedda Myhre Foslie 79), Sofie Tunes (Ingrid Bakke 84), Emilie Raaum Cross - Camilla Linberg.

Spilt lørdag: Arna-Bjørnar – Avaldsnes 0-2 , LSK Kvinner – Rosenborg 0-1 , Røa – Klepp 1-0 , Vålerenga – Sandviken 2-0 .