Lyntrenerne Trond Andersen (t.v.) og Henrik Dahl byttes ut umiddelbart. FOTO: PER ERIK MOEN

Lyn sparket trenerne

Lyn skifter ut trenerne rundt A-laget. Trond Andersen er ferdig som hovedtrener. Her er de som overtar.

Onsdag kveld ble Lynspillerne informert om at det blir store endringer i det sportslige støtteapparatet. Hovedtrener Trond Andersen byttes ut. Mikal Aaserud blir ny hovedtrener med Tresor Egholm som assistent. Duoen overtar umiddelbart og leder Lyn i nøkkelkampen mot Ullern på Bislett søndag kveld.

Lyn har hatt en fryktelig start i 2. divisjons avdeling 1, og ligger sist i den såkalte Trikkeserien med bare ett poeng.

LES OGSÅ: En «Drillos» overtok Lyn

– Styret har funnet det nødvendig med et trenerskifte for å snu trenden laget er inne i. «Mikkis» Aaserud og Tresor har lang fartstid i klubben og går til oppgaven med masse energi og motivasjon, sier styreleder Anne Marie Due til lyn1896.no. De to overtar i utgangspunktet ansvaret ut inneværende sesong.

Samtidig jobbes det med å styrke laget både i form av å bedre rammebetingelsene i treningshverdagen og hente nye spillere.

Trond Andersen ble ansatt som A-lagstrener etter fjorårssesongen, der han ledet juniorlaget til opprykk i interkrets. Henrik Dahl har vært assistent, men ga tidligere i vår beskjed om at tiden ikke strakk til.

Andersen har overfor Dagsavisen innrømmet at det har murret mye rundt A-laget de siste ukene. I tillegg til at A-laget sliter i 2. divisjon, ligger annetlaget nest sist i 3. divisjon.

Følg oss på Twitter og Facebook!

Tidligere i vår sa daglig leder Magnus Watthne opp sin stilling som daglig leder.

Både Aaserud og Egholm har lang erfaring i Lyn. Aaserud har trent andre lag i klubben og Egholm har spilt både i 6. divisjon og 2. divisjon. I fjor spilte han i Alta i 1. divisjon og har i tillegg rundt 40 landskamper for Norge i futsal.

– Vi kommer nok til å trene litt annerledes fremover, men skjønner at det er litt begrenset hva man får gjort på tre dager. Inn mot søndagen forventer vi litt ekstra engasjement fra hele klubben nå som det skjer noe nytt, sa Egholm på spillermøtet onsdag kveld.

Lyn kan også hente nye spillere hvis nye investorer kommer inn i klubben i kjølvannet av trenerskiftet.

LES OGSÅ: Nytt tap og nye penger til Lyn