Lyn sløste stort, men vant: – Nesten så jeg gikk av banen på slutten

(Lyn – Grei 2-0). Anwar Pellegrino og Henrik Lehne Olsen senket Grei da Lyn vant lokaloppgjøret på Bislett, men vertenes sjansesløseri frustrerte.

BISLETT (Dagsavisen): – De siste ti minuttene av matchen var det helt sykt (at laget ikke scoret flere). Det var nesten så jeg gikk av banen. Men jeg hadde vært mer bekymret om vi ikke kom til sjanser. Det er bare å jobbe med å få kula mellom stengene, sier Pellegrino til Dagsavisen.

Resultatet gjør at opprykksjagende Lyn er tilbake på tabelltoppen i 3. divisjon, avdeling 6. Samtidig revansjerte Thomas André Ødegaards mannskap seg etter det tunge 1-5-tapet borte mot Junkeren sist. Nettopp Junkeren er tabelltoer, kun poenget bak Lyn etter 17 runder.

Mandag sløste Lyn voldsomt med sjansene i perioder. Pellegrino kom selv til flere store muligheter underveis, men da han endelig traff var det grunn til å juble. Lyn-angriperen banket ballen i krysset med utsiden av foten fra distanse etter en drøy halvtime.

Anwar Pellegrino hadde flere scoringsmuligheter, men fikk uttelling etter 34 minutter mot Grei. Ballen suste inn i krysset. Foto: Jørn H. Skjærpe

Lettelse

– Det var et pent mål, synes jeg. Jeg så en åpning, og da var det bare å curle den inn. Deilig, spesielt siden jeg har vært ute av spill en periode, sier han glisende.

Pellegrino alene hadde tre gode sjanser før hvilen, mens bortelaget Grei knapt hadde noen forsøk. Etter hvilen hadde Lyn flere enorme sjanser, blant annet ved Jonas-Aleksander Bakken og Rasmus Gjemmestad. Vertene traff metallet flere ganger på 1-0, men det ville seg ikke.

Lettelsen var derfor stor da Henrik Lehne Olsen punkterte oppgjøret fem minutter før full tid. Grei, som hadde et lite håp på 0-1, maktet ikke å mobilisere til en sluttspurt.

– Viktig

– Det var veldig viktig med seier. Viktig å få litt selvtillit igjen. Vi må bare jobbe litt med å sette sjansene, sier Pellegrino.

Lyn-trener Thomas André Ødegaard var naturlig nok tilfreds med poengene.

– Nøkkelen i dag var tålmodighet. Vi visste at hvis vi klarte å flytte ballen nok, så ville Grei-spillerne bli slitne etter hvert. Da ville det åpne seg, sier han til Dagsavisen.

– Vi måtte bruke mange touch på en humpete bane, men det løste seg til slutt, konstaterer han.