11.275 tilskuere på Bislett i går er rekord for første cuprunde. Divisjonsforskjellen mellom lagene var umulig å se. FOTO: ERLEND AAS/NTB SCANPIX

Lyn skapte festen som VIF vant

(Lyn - Vålerenga 1-2). Et møte mellom nivå fire og nivå én. Sorry, Vålerenga. Det virket ikke sånn.

BISLETT (Dagsavisen): Den antatt sterkeste har ikke alltid rett. Men veldig ofte faller avgjørelsene i den sterkestes favør.

Sånn så det ut på Bislett i går også. På stillingen 2-1 til Vålerenga fikk Lyn frispark. Det endte med mål. Men dommer Torkjell Jonsson Trædal mente det var frispark. Feil, mener i alle fall Lyn-spillerne.

- Det var en Vålerenga-spiller som dyttet sin egen keeper i mål. Jeg var ikke nær ham, sier Birger Rasmussen, som var Lyn-spilleren som var involvert i situasjonen. Det viser også TV-bildene.

- Og det var en VIF-spiller som var sist på ballen, legger han til.

Vålerenga-keeper Lars Hirschfeldt forteller at beina bare forsvant under ham, men han vet ikke om det var en med- eller motspiller. Bildene tyder på at det faktisk var Vålerengas Joachim Thomassen som feide unna sin egen keeper.

 

Fornøyd Andresen

Martin Andresen benekter ikke at annulleringen kan ha vært feil. Og selv om nivåforskjellen mellom laget hans og 3. divisjonslaget Lyn ikke var tydelig, er han likevel fornøyd.

- Ja, jeg er veldig fornøyd. Vi gikk videre, selv om det ble mer spennende enn det vi hadde håpet på, sier han til Dagsavisen. - Lyn jobbet som løver, og selv om de spiller i tredje framstår de som et godt andredivisjonslag, mener han.

- Men jeg trodde vi hadde avgjort det da vi gikk opp til 2-0.

Da slo Lyn tilbake med en scoring av Faisal Dahir etter en corner. Og etter det var det Lyn som trykket på. En feilaktig annullering og et skudd i tverrliggeren forteller om det.

 

Ta steg

Lyn-trener Finn Bredo Olsen var, som Martin Andresen, fornøyd med kampen. Og om nivåforskjellen sier han dette til Dagsavisen:

- Nei, i dag så det ikke sånn ut. Men i en cupkamp kan det fort bli sånn.

- Vi får ta med oss at Lyn har noe på gang. Nå må vi bare fortsette å ta steget. Vi har jo ikke hatt cupfinale som noe mål, og hadde vi gått videre, kunne det kanskje ha gått ut over seriespillet, fortsetter han.

 

Publikumsrekord

Uansett var det en fantastisk ramme rundt kampen. Fra før var rekorden i en 1. rundekamp på 5.621. I går var det hele 11.275 på Bislett. Og dette var ikke et fiktivt tall der sesongkortinnehavere som ikke var der, var inkludert. Og det kokte både utenfor og innenfor stadionmurene på det som var Vålerengas gamle slagmark. I går fikk kampen et annet utfall enn da de møtte hverandre i eliteserien. Da vant som regel Lyn. I går burde det hele endt med ekstraomganger. Og da...?

 

To topplag ute

Florø sto for gårsdagens sensasjon da de slo ut Sogndal med 3-0. Og da Staal Jørpeland slo Sandnes Ulf 2-1 er to topplag ute allerede i første runde.

tor.karlsen@dagsavisen.no