Lyn ledet, men sprakk: 1-6

(Lyn - Senja 1-6). Dette var kampen Lyn "måtte" vinne. Og det så slik ut de første 20 minuttene. Men de siste 70 ble et rent mareritt.

Bilde 1 av 4

BISLETT: Noen ganger er det ingen grunn til bortforklaringer. Etter at den sjette ballen lå i nota og Lynspillerne lå langflate på den irrgrønne Bislettmatta i sommerheten lørdag ettermiddag, kom konklusjonen fra trener Tresor Egholm:

- Det viser seg nok at mange av spillerne ikke holder 2. divisjonsnivå. Nå må spillergruppa få deppe litt, så blir det en stor utfordring å ta tak i dette, sier Egholm til Dagsavisen. Før han legger til: - Dette er flaut.

For igjen fikk han se et Lyn-lag som bokstavelig talt smeltet i sommersola foran ham. Og plasseringen sist i Trikkeserien ble bare forsterket i vårsesongens siste hjemmekamp. Det står fortsatt null i kolonnen for seire, som det eneste laget i 2. divisjon avdeling 1.

Startet best

Da det var spilt 20 minutter og Lyn ledet 1-0 og motstanderlaget knapt hadde vært over midten, hørte vi denne kommentaren fra rad 16 i solveggen på Bislett: - Hvorfor ligger dette laget sist?

For 1-0 scoringen til Mahmod Mac Hejazi var både kraftfull og elegant. Han mottok et innlegg inne i feltet, dempet og tverrvendte i samme bevegelse og sendte ballen hardt ned i hjørnet. Før det burde Moses Mawa ha gitt Lyn ledelsen, men skuddet hans gikk rett i kroppen på Senja-keeper Bakklund etter ti minutters spill.

Men første del av svaret på spørsmålet over fikk vi bare ett minutt etter Lyns ledergoal: En grusom feil i Lyn-forsvaret ga Senja 1-1.

Og sju minutter etterpå kom Senjas andre angrep i kampen. Toppscorer Christer Johnsgård ble spilt alene med keeper og scoret enkelt.

Raknet etter pause

Men man satt altså med en følelse i pausen av at dette var en urettferdig ledelse. Den følelsen forsvant minutt for minutt etter hvilen

Senjas Ole-Oscar Ross utfordret Lyns bakrom, kom alene og satte 3-1 to minutter ut i andre omgang.

Og derfra og inn var det ikke annet å gjøre ennå bokføre fire baklengsmål til. Et forsiktig Senja skjønte omsider at tabellen kanskje ikke løy likevel, og pøste på. De skapte alt som var etter pause, men seks scoringer på åtte målsjanser er uansett fantastisk uttelling.

For Lyn stoppet alt opp, og vi noterte en målsjanse i hele omgangen. I følge treneren var det bare historien som gjentok seg.

- Vi orker ikke mer. Så enkelt er det. Etter en time er det slutt og vi hangler i mål. Men vi får ikke opp kondisjonen i laget i løpet av to uker, sier en mildt sagt frustrert Lyn-trener.

For Senja boltret seg bak Lyns forsvarsfirer som altfor ofte sto for høyt og Lyn-keeper Sofus Ramussen opplevde en frustrerende dag.

Nå avsluttes vårsesongen borte mot Holmen om en uke, et av få lag Lyn ennå kan ta igjen. Men det begynner på haste.

Nå har investorgruppa i Lyn satt i gang innsamlingsaksjon og sommeren vil vise om de rekker å få på plass målscorere og en propp i forsvaret.

Første mann inn er spissen Birger Rasmussen fra Røa, som blir klar til neste kamp. Han har scoret 31 mål på 38 kamper for Røa i 3. divisjon og har tidligere spilt i Lyn.

Disse står bak aksjedugnaden i Lyn: Gunnar-Martin Kjenner, Dag Roar Austmo, Jann Simonsen, Ole Ray Grødseth, Henning Herding og Kjell L. Brevik.

PS. Senja tok sin fjerde strake seier og har sagt farvel til bunnstriden.

PS 2: Kjelsås slo Harstad 2-0 borte og er med i tetkampen. Begge scoringene kom før pause. Jonas Lindgård ga laget ledelsen på lagets første sjanse i kampen, mens Espen Garnås headet inn 2-0 etter corner fem minutter før pause. Det var høy temperatur med mange dueller og få sjamser.Hjemmelaget måtte foreta alle tre byttene før pause på grunn av skader. Kjelsås kontrollerte inn seieren i 2. omgang uten skape egne sjanser.

2. divisjon, avdeling 1.

Lyn - Senja 1-6 (1-2).

Bislett stadion: 347 tilskuere.

Mål: 1-0 Hejazi (20), 1-1 Ross (21), 1-2 Johnsgård (29), 1-3 Ross (47), 1-4 Krogstad (58 straffe), 1-5 Johnsgård (69), 1-6 Johnsgård (74).