Lyn har vært for dårlig trent

(Lyn - Ullern 2-2). Ny trener og ny giv i Lyn, som leverte årsbeste. En ivrig Mats Møller Dæhli fulgte moderklubben, og sa til Dagsavisen etter kampslutt: En enorm forbedring!

Bilde 1 av 2

Av Per Erik Moen

BISLETT STADION (Dagsavisen): Mikal Aaserud har overtatt treneransvaret etter at Trond Andersen fikk sparken i forrige uke. Sammen med assistenttrener Tresor Egholm har han overtatt ansvaret. Det ble umiddelbart mer fart i laget, men også i hele Lyn-leiren. En svært ivrig landslagsspiller Mats Møller Dæhli fulgte moderklubben på laglederbenken i sluttminuttene søndag kveld.

- Dette var noe helt annet enn det vi har sett av laget til nå i sesongen. En enorm forbedring, sier landslagsspilleren til Dagsavisen.

- Tror du Lyn klarer å berge plassen i 2. divisjon?

- Ja, jeg tror det. Det er en ny giv her nå, etter at vi fikk inn nye trenere. Men det er kamper mot lag som Ullern vi må vinne for å få det til. Med den nye veien klubben nå har påbegynt med de nye trenerne, tror jeg det holder til slutt. Nå er det harde økter på treningsfeltet igjen, sier Freiburg-spiller Møller Dæhli.

Ny guts  i "nye" Lyn

"Nye" Lyn kom ut til dette oppgjøret med en helt ny guts. Spillerne var mer på hugget, de ville i større grad ha ball og være involvert, og den nødvendige innstillingen var tilstede. Det sprudlet av det unge laget.

- Det første vi som trenere tok tak i da vi onsdag ledet vår første treningsøkt, var den fysiske delen. Laget er for dårlig trent. Vi så det i denne kampen også, gutta var helt ferdige da 70 minutter var spilt. Det er hovedfokus framover. Vi må trene hardere og bedre, sier Mikal Aaserud til Dagsavisen.

Kampens beste spiller, Emil Pretorius Borkø, ga endelig Lyn-leiren noe å juble for da han sendte laget i ledelsen etter 18 minutter. Ellevill jubel. Han kom i herlig driv, og sendte en suser inn i nettmaskene.

Og før det hadde han rukket å sende en suser i tverrliggeren.

Unggutta hadde plutselig noe så essensielt som selvtillit!

Kampen levde, og mye skjedde på vakre Bislett stadion:

Hendelsesrikt

22 minutter: Ullerns Aleksander Bjerke Christensson header fra fem meter, Lyns keeper Sofus Rasmussen i full strekk, ballen ut til corner.

25 minutter: Ullerns Gagandeep Singh Lally skyter direkte frispark i tverrliggeren.

33 minutter: Lyns Andreas Bjørgve spilles helt fri, men sender et lompsekudd rett på keeper. Der burde det stått 2-0.

39 minutter. Først nikker Ullerns Knut Masdal ballen i tverrliggeren, sekunder senere kommer utlikningen. Sander Grønli Nordeide fikk omsider ballen inn i nota.

Etter hvilen ebbet kreftene mer og mer ut av Lyn, gjestene fra Ullern overtok mer og mer av banespillet og sjansene, og overtok også ledelsen i kampen etter 67 minutter. Der og da så det meget vrient ut for Lyn.

Og det så nesten håpløst ut da Victor Johansen fikk sitt andre gule - og dermed rødt kort- etter 86 minutter.

Men, så var det dette med den nye gutsen vi mener å observere i Lyn-laget, og da 90 minutter passerte, sendte spissen Mahmod Hejazi inn 2-2.

Klar hands

Men, at dommer Henrik Ingwardo ikke så at Lyns målscorer handset idet han mottok ballen i forkant av scoringen, er faktisk merkelig. "Alle" andre så det.

Og, som om Lyn ikke var heldige nok med den dommeravgjørelsen, så hadde laget marginene på sin side rett før dommeren blåste av kampen. Ullerns Håkon Saugen Rekdal kom helt alene igjennom, men klarte å plassere ballen fem centimeter utenfor stolperota.

- Han sover nok dårlig i natt etter den missen, sa Ullerns trener Ole Johan Aas etter kampslutt.

- Hva så du i forkant av Lyns utlikning rett før slutt, Aas?

- Det var en soleklar hands. Men, slik er det. Noen ganger ser ikke dommerne slikt, og det er en del av gamet. Vi hadde tre, fire store muligheter til å avgjøre denne kampen. Samtidig må jeg legge til at det er veldig uvant for oss å spille på naturgress. Bislett er den eneste av de 14 banene i denne avdelingen som ikke har kunstgress.

16 kamper igjen

Ullerns trener ønsket også å sende denne lille hilsenen til naboene i Oslo vest:

- Det er fint for Lyn at de har knyttet til seg to så gode trenere som de har. Det er nok positivt at de kjenner klubben og klubben kjenner dem, sier Ullerns trener.

Lyn opplevde et oppsving søndag. Men ett poeng i denne kampen førte til to totalt etter ti kamper. Det er seks poeng opp til Mjølner som ligger over streken.

Men, så er det da også 16 kamper igjen å spille. Det er håp for den tradisjonsrike klubben.

- Det er det, sier landslagsspiller Mats Møller Dæhli.

KFUM med ti strake

EKEBERG (KFUM–Mjølner 2-0): I den andre enden av tabellen fosser KFUM videre. Laget har ti seire av ti mulige og knuser all motstand i «Trikkeserien» i 2. divisjon. Historien gjentok seg mot Mjølner på KFUM Arena søndag. Det ble enveiskjøring mot Mjølner-målet, men hjemmelaget brukte lang tid på å komme til scoring. Utover i 2. omgang ble Narvik-spillerne slitne av å aldri få tak i ballen og hullene i forsvaret åpnet seg. Både Torstein Andersen Aase og Sindre Ek hadde store sjanser.

Dennis Obeng headet inn ledelsen fra kloss hold etter 68 minutter før innbytter Edvin Akselsen punkterte kampen seks minutter senere. Han utnyttet en retur fra Mjølner-keeperen. Før dette hadde KFUM prøvd seg fra alle vinkler, ett skudd gikk i tverrliggeren og mange andre strøk målstengene bak en Mjølner-keeper som hadde mildt sagt mye å gjøre. En lokal jury kåret Stian Sortevik til kampens beste spiller. Ti seire på ti kamper er høyst uvanlig og KFUM er det eneste laget i de tre øverste divisjonene som har klart det denne sesongen.

Ettersom Grorud overraskende tapte 1-2 hjemme for Senja søndag, leder KFUM nå med åtte poeng. På Grorudbanen kom Senjas seiersmål fem minutter før slutt.

Runden avsluttes mandag med Stabæk2 - Kjelsås.