Marie Dorin Habert med alle sine seks tunge VM-medaljer fra Holmenkollen. FOTO: JONATHAN NACKSTRAND/AFP/NTB SCANPIX

– Lykke til, Marit!

Hun ga Marit Bjørgen et vink. Marie Dorin Habert fikk VM-suksess etter at hun ble mor.

 

HOLMENKOLLEN: Nå trenger ikke Marit Bjørgen så mye mer VM-suksess. Men måten franske Marie Dorin Habert fikk et sportslig løft etter at hun kom tilbake etter fødsel, har vakt oppsikt.

Det startet i VM i Kontiolahti i fjor der hun gikk inn til sine to første VM-gull fem måneder etter å ha satt datteren Adele til verden.

Mental endring

Så fortsatte det i Holmenkollen der hun ble den store VM-dronninga med seks medaljer av seks mulige, hvorav tre av gull. Etter den siste, på søndagens avsluttende fellesstart, hadde hun ingen gode forklaringer.

– Jeg aner ikke hvorfor dette har skjedd. Jeg føler meg både bedre i sporet og sikrere på standplass, sier hun.

Hennes snart halvannen år gamle datter var på hotellrommet på Holmenkollen Park Hotel. Der var også barnets far som jobber som kommentator for Eurosport.

– Er det mulig å koble den sportslige suksessen med fødsel, amming og et helt annet fokus, spør Dagsavisen henne etter det siste gulløpet.

– Jeg kan jo ikke utelukke det, for det er jo litt påfallende. Kanskje det har hjulpet mentalt, at jeg har så mye annet positivt på tenke på, svarer hun.

Les kommentar: Slik skaper man minner for livet (Reidar Sollie)

Starter i NM

Hun kjenner ikke Marit Bjørgen, men hun kjenner navnet og ønsker henne lykke til. Men den store forskjellen er at Bjørgen har vunnet alt som kan vinnes i langrenn før hun ble mor.

Selv gjorde 35 år gamle Bjørgen comeback lørdag i «Marit Bjørgen-rennet», et 42 km langt turrenn i hjembygda.

– Det var artig å få på startnummer igjen. Det var litt tungt og vanskelig, men det gikk egentlig greit, sa Bjørgen, ifølge Adresseavisen.

Hun gikk turen på drøye to timer. Hun gjør sitt relle comeback under andre del av NM på Beitostølen helgen over påske.