Sport

Lundby har vært topp to i alle renn

Maren Lundby har vært på pallen i hvert eneste renn i vinter. 23-åringen er svært lysten på å gå hele sesongen uten å falle utenfor de tre beste plassene.

Av Jørn Henriksen Skjærpe

HOLMENKOLLEN: I rumenske Rasnov sikret Bøverbru-jenta sin 12. verdenscupseier søndag. Ingen i Norge har flere. I tillegg avgjorde hun kampen om verdenscupen sammenlagt.

Lundby har vært på pallen i alle renn denne sesongen. Det akter hun å være også i de tre siste.

– Jeg skal prøve på det, ja. Jeg har ikke vært dårligere enn nummer to så langt. Det er helt rått, sier Lundby til NTB.

– Jeg vet ikke om noen har klart det (pallplass i hvert eneste renn en hel sesong) tidligere. Det må i så fall være Sara Takanashi fra Japan, legger hun til.

Kollen-håp

Den norske 23-åringen har OL-gull og verdenscupen sammenlagt i beltet, men er klar på at hun ikke er mett.

– Jeg har lyst å kjempe i toppen resten av sesongen også. Jeg vil vinne, spesielt i Holmenkollen. Jeg vil vise meg fram der. Det er målet, sier hun.

Lundby peker dessuten på lagets ambisjon.

– Vi kjemper om tredjeplassen i nasjonscupen. Klarer vi det, blir det bestenotering for oss. Det vil være stort, sier 23-åringen.

Stabil

Søndag klarte Lundby nesten ikke å fatte hvor god hun har vært denne sesongen. Hun har imponert stort med sine prestasjoner i verdenscupen og Pyeongchang-OL.

– Det føles utrolig og uvirkelig. Det var stort å ta sammenlagtseieren i verdenscupen. Stabiliteten har tidligere vært min største utfordring. Nå har jeg bevist at jeg har vært den beste hopperen gjennom hele året, poengterer hun.

Søndag klokka 10.15 hopper kvinnene i Holmenkollen. Da er Lundby klar for å sveve ned til mer jubel i bakken. (NTB)

Mer fra Dagsavisen