Sport

Lundby fikk seieren etter kjempetabbe, FIS med regnefeil i Raw Air

Silje Opseth trodde hun hadde vunnet tirsdagens Raw Air-renn, men etter en utregningsmiss. Maren Lundby ble tilkjent seieren en snau time senere.

Saken er oppdatert

Trolig var ikke kompensasjonspoengene for lavere avsats lagt inn i datasystemet.

Opseth ble først utropt til vinner, 5,2 poeng foran Lundby etter et hopp på 134 meter i finaleomgangen. Senere kom en ny utgave av resultatet. Den viste sju tideler i favør av Lundby.

Lundby vant kvalifiseringen overlegent og ledet klart etter første omgang, men hun falt ned på 124 meter i finaleomgangen og måtte se lagvenninnen juble for seier.

Lundby gratulerte Opseth med seieren i et NRK-intervju kort etter at siste hopper hadde landet.

Opseth ga overlykkelig seiersintervju, men en stund senere måtte hun innse at det bare ble 2.-plass.

Overlegen ledelse

Resultatene i kvalifiseringen teller med i sammenlagtstillingen i hoppturneringen, og sammenlagt har Lundby 44 poengs ledelse på Opseth før de tre siste omgangene i Granåsen. Hun utklasset konkurrentene i kvalifiseringen i Lysgårdsbakken før hun var best også i rennet.

Lundby var best i første omgang med 134 meter og en ledelse med seks poeng foran Chiara Hölzl. Østerrikeren måtte etter et finalehopp på 122,5 meter se seg slått av begge de norske.

Lundby leverte et herlig kvalifiseringshopp på 139,5 meter. Det endte langt ned mot sletta. Den norske jenta klarte også å sette et rimelig bra nedslag. Hun var nesten 20 poeng foran nærmeste konkurrent Jacqueline Seifriedsberger i kvalifiseringen.

Skadd

Sistnevnte falt så i den første ordinære omgangen, og mye tyder på at østerrikeren pådro seg en alvorlig kneskade.

Opseth dro til med 138,5 meter i førsteomgangen.

– Jeg er litt overrasket over lengden fordi jeg lå lavt over kulen, sa Opseth til NRK.

For jentene gjenstår bare rennet i Granåsen i Raw Air. Gutta skal også hoppe i Vikersund. Både i Granåsen og Vikersund skal det hoppes for tomme tribuner.

Mer fra Dagsavisen