Aksel Lund Svindal opplevde mye fredag. Først seier før han kjørte ut og skadet seg i kombinasjonen. FOTO: CORNELIUS POPPE/NTB SCANPIX

Lund Svindal regner med utforstart lørdag

Av Per-Kristian Eriksen

KITZBUHEL: Aksel Lund Svindal stilte på premieutdelingen etter kombinasjonen fredag kveld. Der sa han at han regner med å kjøre utforen lørdag.

– Jeg er litt stiv i muskelen akkurat nå. Derfor blir det rett til fysioterapeuten etter at jeg er tilbake på hotellet. Jeg håper det ordner seg, slik at jeg kjører lørdag, sa han i en uttalelse fra scenen der premieseremonien foregikk.

Han gikk over ende et stykke ned i slalåmtraseen, fikk en rotasjon og litt vondt i det venstre låret, men både sportssjef Claus J. Ryste og Kjetil Jansrud mente det ikke var veldig dramatisk. Begge mente i alle fall at Svindal ikke ville få problemer med å kjøre lørdagens Hahnenkamm-utfor.

Stiller lørdag

På det norske løperhotellet senere fredag kveld, bekreftet landslagstrener Christian Mitter at Svindal høyst sannsynlig er med lørdag.

– Aksel kjører. Han er litt stiv på baksiden av venstre lår, men han får oppfølging av vår manuellterapeut både i kveld og lørdag morgen før rennet. Da regner vi med at han stiller på startstrek, og når han først er på startstrek så er han 100 prosent, sa Mitter til norsk presse.

– Hvordan vil det være å kjøre verdens vanskelig utfortrasé med strekk i det ene låret?

– Alpinister kjører sjelden uten at de har vondt noe sted, avvæpnet den norske landslagstreneren.

Tredobbelt

I og med at Svindal kjørte ut og Jansrud bommet totalt, ble det tredobbelt fransk i kombinasjonen. Heller ikke østerrikeren Marcel Hirscher kom seg helskinnet gjennom den utfordrende slalåmdelen. Han hektet midtveis ned i traseen, men kjørte til mål på klar bestetid. Uten hekten ville han tatt seieren.

I stedet ble det Alexis Pinturault, franskmannen med norsk mor, som tok seieren foran lagkameratene Victor Muffat-Jeandet og Thomas Mermillot Blondin.

Aleksander Aamodt Kilde ble beste nordmann på 11.-plass, mens Kjetil Jansrud kjørte inn til 13. beste tid.

Vant super-G igjen

Tidligere fredag kjørte Aksel Lund Svindal  inn til sin sjuende verdenscupseier denne sesongen i super-G-rennet i Kitzbühel.

– Dette er en sinnssykt bra sesong for mitt vedkommende. Hele laget er jo med på å markere seg bra. Jeg vil vel si at det som skjer er nesten litt vilt, sa han til norske pressefolk i målområdet etter at seieren var sikret.

Han hadde amerikaneren Andrew Weibrecht på plassen bak seg. Det skilte 31 hundredeler. Østerrikeren Hannes Reichelt tok den siste pallplassen og var 42 hundredeler bak, mens det ble litt stang ut for Kjetil Jansrud som endte på fjerdeplass.

Han var 11 hundredeler bak Reichelt etter et løp som ikke var full klaff. Aleksander Aamodt Kilde gjorde et par store feil underveis og endte et stykke bak.

– Jeg kjente jeg gjorde en liten feil i skråkjøringen, så der var det ikke helt perfekt. Jeg kunne også hatt litt bedre retning inn i mål her, men fram til Hausbergkanten var det ganske lite å utsette. Det blir jo aldri perfekt, men dette var bra, kommenterte Svindal selv kjøringen sin til NTB.

Ikke sikker

Det ble et jevnt og tett renn under perfekte forhold med strålende sol og blå himmel. Løypa var rask og teknisk krevende. Det var utfordringer som gjorde det vanskelig.

– Jeg var usikker på om dette skulle holde da jeg så tiden min i mål. Samtidig var det et veldig tett renn helt til Weibrecht kom og tok ledelsen med 45 hundredeler. Da jeg slo ham med tre tideler, hadde jeg en veldig god følelse, men på den annen side hadde jeg de to største utfordrerne rett bak meg i Reichelt og Jansrud. Derfor kunne jeg ikke være sikker, og det var jeg på ingen måte heller, men det gikk bra, fortalte Svindal.

Han tok sin andre seier i super-G i Kitzbühel og har i tillegg fire pallplasseringer.

– Var det et vanskelig renn?

– Det er veldig høy fart i bunnen. Gjennom skråkjøringen og ned mot mål var det ikke mye å gå på. Det var små marginer og vanskelig nederst, i tillegg til den porten høyt oppe der så mange kjørte ut. Ellers var løypa veldig klassisk og fint satt. Den var rytmisk og bra, forklarte han. (NTB)