Lund Svindal dropper enda flere renn

Aksel Lund Svindal står etter alle solemerker over både søndagens super-G-renn i Kitzbühel og neste helgs fartsrenn i Garmisch-Partenkirchen.

Av Ole Henrik Tveten

KITZBÜHEL: Det bekreftet alpinprofilen da han møtte NTB og andre norske medier i Kitzbühel fredag. Mens landslagskompis Aleksander Aamodt Kilde kjørte det klassiske Hahnenkamm-rennet, sto Svindal i målområdet sammen med Kjetil Jansrud.

Romerikingens vonde kne tillot ikke start i det prestisjetunge utforrennet han har til gode å vinne i karrieren. Det ble konklusjonen etter et besøk hos kirurgen Christian Finki i Innsbruck torsdag.

Nå har Svindal også på det nærmeste bestemt seg for å droppe flere renn. Det blir et av grepene i en slagplan som skal redde deltakelsen under VM i Åre i neste måned.

Dropper konkurranser

– Det å vurdere fra dag til dag hva jeg skal gjøre er ikke fornuftig. Jeg må heller legge en plan med et mål, og det målet må være å være fryktelig godt forberedt til Åre, sa Svindal fredag.

– Det jeg med andre ord har lyst til å gjøre, og som jeg tror jeg ender opp med å gjøre, er å ta et par dager fri nå. Implisitt i det ligger det at jeg ikke kjører her på søndag, tilføyde han.

Nå ser han for seg noen rolige dager, før han starter jakten på VM-formen. Målet er da å finne en treningsbakke som minner om den han møter i Åre. Planen innbefatter ingen konkurranser i nærmeste framtid.

– I så fall er Garmisch også utelukket, ja. Det er den retningen jeg føler det går, sa Svindal.

Hvilken treningsbakke han sikter seg inn på å bygge VM-form i, vet han ikke. Mye tyder imidlertid på at det blir et sted i Skandinavia. Målet er å kjøre på så Åre-lik snø som mulig.

Tenker langsiktig

Svindal er klar på at han nå må tenke langsiktig.

– Skal jeg møte godt forberedt til Åre, kan jeg ikke drive fra dag til dag og si «går, går ikke, går, går ikke», fastslo han i bunnen av Kitzbühel-bakken.

På spørsmål fra NTB om hvilke råd han fikk under torsdagens legeundersøkelse, sa Svindal:

– Det var ikke så oppklarende, det er bare dette samme som er problemet. Det er ingen nye skader. Hvor langt jeg kan strekke strikken, er det bare jeg som kan kjenne på.

Startskuddet for 36-åringens nye utmeislede VM-plan går mandag. Alt handler om å gå «all in» for VM i Åre.