LSK - VIF får etterspill. VIF nærmest seier etter stolpeskudd

(Lillestrøm - Vålerenga 0-0). To ganger i løpet av de første 45 minuttene ble oppgjøret mellom Lillestrøm og Vålerenga stoppet på grunn av uro på tribunene. Kampen endte til slutt 0-0.

Bilde 1 av 6

Det målløse oppgjøret ble stoppet for første gang etter bare noen få minutters spill av dommer Tommy Skjerven. Da hadde flere bluss og annet fyrverkeri blitt kastet inn på banen.

Trenerne Ronny Deila og Jörgen Lennartsson ble involvert i samtalene som deretter ble avholdt inne på gressmatta.

Etter rundt fem minutters opphold ble kampen igangsatt igjen. Samtidig ble det opplyst over høyttaleranlegget at kampen ville bli blåst av dersom ytterligere ett bluss ble kastet inn på banen.

Etter en drøy halvtime havnet på ny flere bluss inne på gresset ved Vålerengas supportere. Igjen ble kampen stoppet, i påvente av at fyrverkeriet skulle fjernes.

Trusselen om at kampen ville bli blåst av ble imidlertid ikke satt ut i livet.

Sjansefattig og tett

Da kampen omsider var i gang igjen, var Lillestrøm bare centimeter unna å ta ledelsen etter 38 minutter. Daniel Gustafsson dro seg inn i banen og banket til med venstrefoten, men skuddet gikk like utenfor.

På overtid av overtiden i første omgang fikk midtstopper Pierre Kanstrup skutt etter en corner, men forsøket gikk over mål til LSK-keeper Marko Maric.

Ellers var det langt mellom sjansene på Åråsen, og det var blussene fra tribunen som stjal all oppmerksomheten de første 45 minuttene.

Alt tyder på at episodene vil få etterspill.

Traff stolpen

Etter pause forløp kampen uten nye avbrudd som følge av uro på tribunene.

Lillestrøm var heldige etter drøye timen da ballen smalt i stolpen bak Marko Maric. Magnus Lekven fikk stå upresset og løfte inn fra 14 meter, men ballen traff treverket bak LSKs målvakt.

Så ble skuddet til Herolind Shala blokkert av en oppofrende Joonas Tamm, før Mayron George prøvde å plassere ballen i lengste med høyrefoten. Der var Maric nede og reddet.

Det var en enorm trippelsjanse der VIF kunne avgjort kampen.

Dermed endte det målløst i rivaloppgjøret på Lillestrøm. Og Vålerenga holder seg foran på Lillestrøm på tabellen tross sin tolvte kamp uten seier. Vålerenga har 30 poeng, Lillestrøm 29 poeng etter 26 kamper. Fire runder gjenstår for disse lagene.