Sport

LSK ba om 2500 plasser, Grorud vil skape fest for 200 tilskuere

En serieåpning med Grorud – Lillestrøm ville gitt høye odds bare for et år siden. Fredag kveld er det en realitet.

GRORUD (Dagsavisen): – Det var liksom denne kampen vi skulle tjene penger på denne sesongen. LSK ba om 2500 plasser – før koronapandemien slo inn, sier leder i Grorud IL, Richard Pedersen, til Dagsavisen.

Uvirkelig

– Hvis jeg for to år siden sa til deg at dere nå skal ut mot selveste Lillestrøm SK i seriekamp i 2020, hva ville du svart?

– At det hadde rabla fullstendig for deg, smiler leder, sportslig leder, altmuligmann, i klubben. Som er historisk, i form av å være den første klubben fra Groruddalen på nest øverste nivå i norsk fotball.

Pandemien gjør at det kun slippes inn 200 tilskuere. Ingen av dem fans fra Romerike.

– Hvis selveste Tom Lund møter opp og vil inn, da?

– Haha, det skjer ikke, men kommer han, er det samme regler for ham.

Onsdag var det billettsalg på Grorudsenteret. For første gang var det kø foran Grorud-standen.

David mot Goliat

Trener Eirik Kjønø gleder seg også, og sier at dette blir kampen mellom David og Goliat.

– LSK er gigafavoritter. På papiret har de et middels godt eliteserielag. De har også hatt muligheten til å trene godt under hele Koronatiden (flere helprofesjonelle spillere, red.anm.), og de har det beste trenerteamet i hele OBOS-ligaen (Geir Bakke og Petter Myhre).

– Dere overrasket resultatmessig med knallsterke 4–0 over KFUM i siste treningskamp. Hva sier det før fredagens seriepremiere?

– Jeg er fornøyd med måten vi varierte spillet på. Vi kan være kyniske som italienere, smarte og kompakte. Og vi kan snu og spille offensivt, komme med mange spillere og holde ballen langs bakken. Vi har egentlig benyttet de siste treningskampene til nettopp å trene. Øve inn disse variasjonene i spillet vårt. Det ser bra ut, sier Groruds trener.

Trente med LSK

Groruds kaptein Faysal Mohamed Ahmed sier spillerne er klare for LSK. At de storgleder seg.

– Jeg er enig med Kjønø i at dette er Davids kamp mot Goliat. Men i det legger jeg størrelsene på klubbene. Sportslig sett er det ikke så ujevnt mellom oss. LSK har jo vært i nedrykksstriden de fire-fem siste årene. Vi må passe på så vi ikke får en dårlig start.

– Hva slags forhold har du til LSK?

– Et ikke-forhold. Jeg trente ei uke med dem i 2012, men det ble spill for i Hødd istedenfor. Etter det spilte jeg for Lørenskog, og der er ikke LSK akkurat et positivt ladet ord, sier kapteinen.

– Jan Bøhler mener dere kan være et eliteserielag innen fem år. Enig?

– Ja, men det hele er avhengig av økonomi. Den er jo ikke akkurat på topp i klubben vår.

– Dette skulle være sesongens store fest, og kampen Grorud skulle tjene penger på. Nå er det kun tillatt å slippe inn 200 tilskuere. Hvor surt er dette?

– Kjipt. Hele verden er rammet av koronakrisen. Mange har det mye verre, men for oss som en liten klubb, er det en stor nedtur.

Samtidig; vi er jo vant til å spille for under 200 tilskuere, så kommer det så mange, så får vi vel ta det som en liten opptur, ler kapteinen.

Første serierunde spilles slik:

Fredag 18.00: Grorud – Lillestrøm, KFUM Oslo – Jerv, Sandnes Ulf – Øygarden, Stjørdals-Blink – Ranheim, Tromsø – Raufoss, Ull/Kisa – Strømmen, Åsane – Sogndal, 20.30: HamKam – Kongsvinger.

Mer fra Dagsavisen