Sport

Los Angeles vil ha sommer-OL

Etter at Boston trakk seg har politikerne i Los Angeles bestemt seg for å søke 2024-lekene. Byen blir nå USAs offisielle kandidat.

Av Stian Grythaugen

Bystyret i Los Angeles ga tirsdag sin tilslutning til at byen kan søke om å få arrangere sommer-OL i 2024. Umiddelbart ble det bekreftet at Los Angeles blir USAs kandidat i søkerprosessen.

Avstemningen blant byens politikere endte enstemmig i favør av å fortsette prosessen mot en OL-søknad. Målet var å vise den amerikanske OL-komiteen at byen står sammen og er dedikert med hensyn til å utarbeide en velfundert søknad. Det klarte bystyret med bravur.

Kort tid etter avstemningen bekreftet den amerikanske OL-komiteen at Los Angeles blir den amerikanske kandidaten til å få tildelt lekene om ni år.

– LA har lang erfaring i å arrangere olympiske leker, og de vet hvordan man skal levere strålende konkurranser for utøverne og ekstraordinære opplevelser for fansen, sa OL-komiteens sjef Scott Blackmann.

Los Angeles har arrangert olympiske leker to ganger tidligere – i 1932 og 1984.

– Vi har nå fortalt verden at vi er Los Angeles, og at vi er klare for å konkurrere, sa bystyrets leder Herb Wesson under tirsdagens møte. (©NTB)

Mer fra Dagsavisen