Løke ble avskiltet, nå gleder hun seg til resten av VM

Heidi Løke var sikker på at VM forsvant i skade. I stedet var hun med på det norske målfesten i VM-åpningen.

KUMAMOTO: 29. september i år: Løke setter seg inn i en taxi i Stavanger og kjører mot Sola og flyplassen. Hun har tårer i øynene og er noen timer tidligere offisielt meldt uaktuell for VM på grunn av skade.

Enda en meniskskade

Lørdag denne uka: Løke smiler og ler i Kumamoto med en liten blåveis ved det høyre øyet etter treningskamp mot Montenegro. I den japanske byen skal Norge forsøke og følge opp sin rekordartede medaljefangst i kvinnehåndball. Det startet med hensynsløs utklassing av Cuba.

– Du var helt avskiltet for vel to måneder siden?

– Ja, jeg var ferdig og skulle være hjemme. Flyturen hjem fra Stavanger den dagen var rar. Jeg satt og tenkte på alt jeg kom til å gå glipp av, sier Løke til NTB.

Les også: Håndball-VM for kvinner i Japan 2019, her er fullt program

Uforståelig

En «uvanlig meniskskade» med rehabiliteringstid på fem-seks måneder var budskapet i en pressemelding fra Norges Håndballforbund.

Det skulle vise seg å være helt feil.

For hjemme i Sandefjord ventet Løkes yngste sønn Oscar, og allerede mandag småløp håndballstjernen etter ham i stua og kunne bøye kneet nesten uten smerte. Da kom håpet om VM tilbake.

– Jeg kunne ikke forstå at dette skulle sette meg utenfor håndballen i så lang tid som jeg fikk beskjed om, sier Løke.

Den bookede timen for operasjon i Oslo, endte i stedet med en friskmelding. Noen dager senere dominerte Løke i Champions League-kamp for Vipers Kristiansand.

Norge slo gjennom på toppnivå i kvinnehåndball i 1986. I dagens tropp var bare Løke og Camilla Herrem født da mesterskapet endte i norsk bronse for 33 år siden.

Etter det har Norge sikret seg ytterligere 26 medaljer i OL, VM og EM.

Løke fyller 37 år 12. desember. En fin presang ville vært om Norge kvelden før sikrer plass i semifinalen.

Neste oppgave er kampen mot Slovenia mandag.  (NTB)