Liverpool krever at Mario Balotelli oppfører seg. Her gir han den italienske kraftspissen Martin Caceres fra Uruguay røff behandling under VM. FOTO: DANIEL GARCIA/NTB SCANPIX

Liverpools sjansespill

ENGELSK FOTBALL: Hvordan har det seg at Liverpool plutselig vil betale 160 millioner kroner for urokråka Mario Balotelli?

- Sannheten er merkeligere enn fiksjon, skriver James Pearce i lokalavisen Liverpool Echo.

Skribenten stiller seg undrende til hvordan Balotelli plutselig er blitt aktuell for Liverpool. For tre uker siden avviste Liverpool-manager Brendan Rodgers at urokråka var aktuell som ny spiss. Nå ser Rodgers og Liverpool ut til å ha gjort tidenes u-sving.

I går meldte flere britiske medier at Balotelli var på vei til medisinsk sjekk hos Liverpool. Rødtrøyene skal være enig med Balotelli om en kontrakt som sikrer italieneren én million kroner i uka.

Liverpool skal dessuten ha forhandlet fram en sjelden klausul som sier at Balotelli blir nødt til å oppføre seg skikkelig på Anfield. Tidligere er han blant annet blitt kjent for å ha lekt med fyrverkeri inne på sitt eget bad og kastet dartpiler etter klubbkamerater.

 

Liverpools niendevalg

Brendan Rodgers har i løpet av sin tid på Anfield bygd opp et imponerende kollektiv, og nord-iren er kjent for sitt gode forhold til sine spillere. Spørsmålet er om han også klarer å temme Mario Balotelli?

- Det blir Rodgers‘ oppgave å få ut Balotellis virkelige potensial. Balotelli blir den største testen på hans medmenneskelige ferdigheter, sier James Pearce.

Så hvordan har det seg at Rodgers begir seg ut på et slikt sjansespill?

Pearce mener Liverpool etter hvert begynte å gå tom for alternativer i sin jakt på Luis Suárez‘ erstatter.

Ifølge Liverpool-eksperten var Alexis Sanchez (nå i Arsenal) og QPRs Loic Remy de første på lista, men overgangene strandet. Mens kona til Sanchez ikke ønsket å flytte andre steder enn til London, gikk overgangen til Remy skeis fordi den franske spissen ikke besto legesjekken.

Og slik fortsatte det for Liverpool i jakten på en ny spiss. I tur og orden har klubben jaktet Wilfried Bony, Christian Benteke, Radamel Falcao, Edinson Cavani, Karim Benzema og Samuel Eto‘o.

- Med en klokke som tikket i vei, kom Rodgers plutselig opp med ideen om å signere Balotelli, forklarer Pearce.

 

Kritiske nordmenn

Nå går det etter alt å dømme mot comeback i Premier League for Balotelli. Som 20-åring gikk spissen til Manchester City, der han i løpet av to og en halv sesong scoret 30 mål. Balotelli bidro også til at City vant sin første Premier League-tittel.

Likevel vil 24-åringen bli husket like mye for sin dårlige disiplin. Så spørs det om han er blitt mer moden siden sist. To tidligere Liverpool-nordmenn er kritiske til den overraskende overgangen.

- Det er ikke bra for et lag hvis det blir for mye støy, sier Vegard Heggem til NRK.no.

Samme syn på saken har Stig Inge Bjørnebye.

- Fortsetter han å lage uro, kan det bli forstyrrende. Men dette tror jeg Liverpool har en plan for, sier den tidligere venstrebacken.

Liverpools neste kamp i Premier League er mot nettopp Manchester City mandag. Den kampen blir uansett ikke Mario Balotelli klar til.

are.kolstad@dagsavisen.no