Liverpool tilbake på vinnersporet med knepen seier

Bournemouth ga Liverpool en kalddusj etter bare åtte minutter, men Liverpool kom sterkt tilbake og vant til slutt 2–1 i en intens kamp på hjemmebane.

Liverpool startet lørdagens oppgjør mot Bournemouth bra og hadde tydeligvis bestemt seg for å vise seg fram fra en bedre side enn det laget har klart de siste matchene.

Men etter bare åtte minutter var det klart for en ny Liverpool-kalddusj. Gjestene satte full fart på en kontring, og sendte mange folk fremover. Colombianske Jefferson Lerma kom på en fin overlapp og sentret ballen flatt inn foran mål. Der var Callum Wilson på rett plass og kunne sette inn sitt åttende ligamål for sesongen.

Spørsmålet var om Liverpools Gómez burde hatt et frispark i duellen med Bournemouths Wilson rett før scoringen. Men målet ble stående.

I det 14. minutt kunne Bournemouth fort ha økt til 2-0, men forsvarer Nathan Akés gode heading ble så vidt avverget.

Gavepakke ga utligning

Liverpool klarte imidlertid å svare – men det etter en gavepakke. Etter 24 minutter gjorde Bournemouths Jack Simpson, som hadde blitt byttet inn bare fem minutter tidligere, en grov feil og forærte Liverpools Sadio Mané ballen i farlig posisjon.

Manés pasning til Salah var ikke den beste, men Salah klarte likevel å dra seg innover og plassere ballen nede ved stolpen. Dermed var lagene like langt.

Bare sju minutter senere utnyttet Van Dijk et nytt rufsete Bournemouth-forsvarsspill og spilte Mané flott igjennom. Alene med keeper var Mané kald og rolig og sendte Liverpool opp i 2–1.

At scoringen var viktig, var tydelig å se på trener Jürgen Klopp, som jublet intenst og samtidig gestikulerte foran linjemannen.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Utover i kampen fikk Liverpool mer plass til å spille sitt spill. I det 72. minutt spilte de seg fram til en stor mulighet, men Mané var akkurat for sent ute til å score. Rett etterpå var samme Mané på ferde og sendte i vei et langskudd som gikk i stolpen.

Les også: 

Til tross for at Bournemouth i praksis spilte med ti mann de siste minuttene, etter at midtbanespiller Phillip Billing fikk seg en smell, klarte bortelaget å komme til en stor sjanse i det 90. minutt. Men Wilson klarte ikke å stokke beina og fikk ikke avsluttet skikkelig.

Dermed kunne Liverpool juble for en sliteseier og tre poeng.

King ute med skade

Bournemouths norske spiss Joshua King ble erstattet av Junior Stanislas foran dagens match mot Liverpool. Kort tid før kampen lørdag kom nemlig meldingen om at Joshua King har pådratt seg en ny lårskade.

King ble tatt av banen i kampen mot Chelsea forrige helg, og det viser seg nå at det nå handler om en reell hamstringskade.

Dette kan være dårlige nyheter for landslagssjef Lars Lagerbäck, ettersom King fort vil bli uaktuell for landslagets kamp i nasjonsligaen mot Serbia som spilles på Ullevaal stadion 26. mars.