Liverpool tapte for bunnlaget

(Swansea - Liverpool 1-0). Liverpool kunne kommet a poeng med Chelsea, men misbrukte muligheten mandag kveld.

Av Steinar Bjerkmann

Liverpool var høyt oppe etter 4-3-seieren mot ligaleder Manchester City, men fulgte opp med en sur bortesmell og 0-1-tap mot Swansea.

Rekordkjøpet Virgil van Dijk spilte sin første Premier League-kamp for Liverpool. Nederlenderen var tilbake etter en hamstringskade. Van Dijk var involvert da Alfie Mawson scoret kampens eneste mål.

Den tidligere Southampton-stopperen headet en corner rett til Swansea-spilleren Federico Fernández, før Mawson enkelt kunne sørge for hjemmejubel i Wales etter 40 minutters spill.

Van Dijk er hentet til Liverpool for å tette igjen et forsvar som ikke har vært til å stole på. Før han var involvert i baklengsmålet, var den tidligere Celtic-spilleren nær målgivende pasning.

Stjernene bommet

En halvtime var spilt da Mohamed Salah skjøt over etter glimrende frispill fra van Dijk. Salah har imponert voldsomt for Liverpool etter overgangen fra Roma, men missen i mandagens Premier League-kamp ble kostbar.

På overtid av 1. omgang burde Sadio Mané utlignet, men heller ikke senegaleseren tok vare på Liverpools store sjanser. Fra kort hold bommet Mané etter fint forarbeid fra Salah og Roberto Firmino.

Liverpool klarte aldri å sette Swansea under voldsomt press i 2. omgang. Gjestene fra Anfield manglet både oppfinnsomhet og tempo i angrep.

På overtid derimot var Liverpool svært nær utligning. Firmino headet i stolpen, mens Adam Lallana ikke klarte å sette inn returen.

Spiser managere

Før turen til Wales hadde Liverpool spilte 14 kamper i Premier League uten tap (10-4-0). Ingen har scoret flere bortemål denne sesongen enn Liverpool (29), men mandag forble Jürgen Klopps mannskap målløse.

Swansea hadde bare vunnet 1 av 7 siste ligakamper, men fikk en voldsom opptur mot høytflygende Liverpool. Swansea hadde bare holdt nullen i 1 av 10 siste kamper.

De tre poengene mot Liverpool gir waliserne håp om å overleve i Premier League. Siden forrige hjemmekamp mot Liverpool (2016) har Swansea hatt hele fem manager: Bob Bradley, Alan Curtis, Paul Clement, Leon Britton og Carlos Carvalhal.

Swansea ligger fortsatt sist, men med 20 poeng har man kontakt med lagene over streken. Liverpool ligger på fjerdeplass med 47 poeng, to mer enn Tottenham på femteplass. (NTB)

Swansea – Liverpool 1-0 (1-0)

Mål: 1-0 Alfie Mawson (40).