Sport

Liverpool mest populære

Vi stilte tre spørsmål til et knippe fotballfolk. Ja, for hvem vinner Premier League?

Bilde 1 av 3

Nordmenn har et sterkt forhold til engelsk fotball. Det samme har norske spillere og trenere. Blant dem vi spurte er Liverpool det mest populære laget.

Dette spurte vi om:

1) Favorittklubb, og hvorfor?
2) Hva tror du om laget ditt denne sesongen?
3) Hvem vinner Premier League?

Kjetil Rekdal, VIF-trener:

1) Leeds United. Det startet da jeg så klubben i finalen mot Bayern München i Serievinnercupen i 1975. Leeds rundspilte dem, men tapte 0-2. Jeg var mer hekta på klubben tidligere. Fikk ikke sove da de tapte.
2): Ny manager i Uwe Rösler, er rett mann nå. Håper han får være over litt tid, så han får bygget en ny kultur. Uwe er flink til å få det beste ut av spillerne.
3): Chelsea. De har en utrolig god manager i Mourniho, men også det beste laget.

Ole Johan Aas, Ullern-trener:

1) Manchester United. Det ble påtvunget av storebror Jens i 1992. Det begynte dårlig med to tap og en uavgjort, så entret både Manchester United og jeg flytsonen frem til David Moyes tok over sjefsstolen på Old Trafford.
2) En hederlig 2.plass.  
3) Chelsea vinner. De har den beste treneren, det beste forsvaret, og den beste spilleren i Hazard.  Blir en kamp mellom Arsenal og Manchester United om 2.plassen. Jeg både håper og tror at Manchester City skuffer.

Følg Dagsavisen på Twitter og Facebook!

Elias Mar Omarsson, VIF-spiller:

1) Liverpool. Har gått i arv hjemme hos oss på Island. Kjellerstua er dekket med supporter-utstyr. Vi er Liverpool-fans hele familien. Ser det jeg kan av engelsk fotball på tv.
2) Vi skal være med i toppen.
3) Chelsea: Best lag, best manager.

Eivind Kampen, Kjelsås-trener:

1) Har ikke engelsk favorittlag, slik andre har. Jeg hadde et sterkt forhold til Brann i oppveksten. Men jeg koser meg med Chelsea's fotball. De spiller en veldig solid type fotball under Mourinho i hans andre epoke i klubben.
2) Holder Matic og Fabregas seg friske, blir de ustoppelige.
3) Chelsea av nevnte årsaker.

SE FOTBALLSNAKKIS: VIF møter Real Madrid

Daniel Fredheim Holm, VIF-spiller:

1) Newcastle. Det startet i 1993/94. Likte måten de spilte på; alle mann i angrep i et 4-4-2-system. De hadde også Keegan som manager, og senere kom Alan Shearer til klubben.
2) Med den eieren som er der, er, og blir det bare rot.
3) Blir vel Chelsea igjen.

Eivind Sæther, KFUM-kaptein:

1) Macclesfield Town FC. Fikk tilbud om prøvespill for dem da jeg var 16 år. Takket nei, men har siden holdt med dem. Langt fra på samme nivå som mange andre følger sine favorittklubber.
2) Vet ærlig talt ikke.
3) Chelsea. De har verdens kuleste og beste manager. Jeg elsker Mourinho. Han får igang Falcao igjen også.

Herman Stengel, VIF-spiller:

1) Manchester United. Hele familien, og fetteren min, holder med United. Tre, fire år gammel hadde jeg ikke noe valg, og da har det vært sånn siden.
2) Kommer seg denne sesongen, blir bedre enn den forrige, helt klart.
3) Chelsea blir farlige også nå, men jeg tror United tar ligaen.

Rolf Teigen, Grorud-trener:

1) Liverpool. Startet i 1977. Likte Arsenal fordi de hadde fine drakter, og skulle se Tippekamp mellom de og Liverpool. Kenny Dalglish var ny i Liverpool. Da var det gjort. Siden har det vært Liverpool.
2) De kommer ikke blant topp-fire. Forsvarsspillet er ikke bra nok. Salget av Sterling hjalp ikke det heller.
3) Chelsea er min klare gullfavoritt.

Markus Lund Nakkim, VIF-spiller:

1) Arsenal. Startet da jeg var fire, fem år gammel. Fikk det inn med teskje av fatter, som også er ihuga Arsenal-fan. Det var aldri noe alternativ. Har vært på Emirates og sett dem spille et titalls  ganger.
2) De har noe på gang, jeg er sterk i troa. Vi har fått en knallkeeper i Petr Cech.  Men burde kanskje hatt et par forsterkninger i tillegg...?
3) Arsenal vinner ligaen i et rotterace, foran Chelsea og City.

Bjørn Petter Ingebretsen, Godset-trener:

1) Liverpool. Starta da jeg så Tippekamper med kompiser som guttunge. Ble fascinert av deres spill.
2) Har mindre og mindre oversikt ettersom årene går. Registrerer at de har gjort flere gode kjøp før sesongen, men tror ikke de er gode nok til topp-tre-plassering. Men kommer rett bak der.
3) Chelsea vinner grunnet god kontinuitet. De har den beste manageren, og mange gode spillere som vet hva som kreves, og som utfyller hverandre.

Tresor Egholm, Lyn-trener:

1) Liverpool. Vokste opp på slutten av 80-tallet, da Liverpool var på sitt beste.  Lidenskapen har jeg hatt med meg i alle år. En fantastisk klubb, fantastiske mennesker, en fantastisk familie.
2) Framover ser det bedre ut enn fjoråret, men vi har fortsatt problemer bakover og i ankerrollen. Det betyr at vi igjen må belage seg på en plass utenfor topp 4 som kommer til å bestå av Arsenal, Manchester United, Manchester City og Chelsea.
3. Arsenal. De har tempoet fremover i banen, kan spille ut alle lag, og har endelig skaffet seg en keeper helt i verdenstoppen.

Terje «Henger’n» Hellerud, VIF-legende:

1) Blackpool. Startet allerede på begynnelsen av 1950-tallet. De hadde Stanley Matthews (spilte også for Stoke). Jeg var senere på firmatur i badebyen, men rakk aldri fram til en tur opp til stadion, så jeg har aldri sett dem live.
2) Det har vært ustabilt i klubben i mange år, og jeg er redd den trenden fortsetter.
3) Tja, si det. Tror det blir rekordjevnt. Men Chelsea er kanskje favoiritter.

Vegard Hansen, Mjøndalen-trener:

1) Liverpool. Det startet med Kevin Keegan på 70-tallet. Han hadde langt svart hår med et hvitt 7-tall på ryggen. Jeg var vel fem, seks år gammel.
2) De skuffer igjen, ikke tenk på det. Jeg tipper 7. plass - uten at det bekymrer meg nevneverdig. Interessen for Liverpool har dabbet av, nå er det kun Mjøndalen.
3) Noen andre. Det er mange lag som er bedre enn Liverpool - som vanlig.

Mer fra Dagsavisen